Гледай на живо

ЦСКА 1948 и ЦСКА - София в сблъсък с огромно значение още в първия кръг на efbet Лига - на живо от стадион "Васил Левски"

Отбор с петима българи уреждал мачове в Малта

Отбор с петима българи уреждал мачове в Малта

Малтийската федерация извади от първенството Хамрун Спартанс за уредени мачове през сезон 2012-2013. Трима от футболистите на тима са със спрени права и срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения като организатори на “черното тото”.
В Хамрун през миналия сезон за кратко играха петима българи - защитниците Антон Вергилов, Адриан Олегов, Ангел Йошев и Любомир Витанов, както и нападателят Николай Божов. Спортен директор бе Атанас Маринов.

Според малтийския в. “Индипендънт” през есента на миналата година в клуба са влезли и български инвестиции - у нас се появиха информации за участие на Константин Динев в управлението на Хамрун. Те обаче останаха без потвърждение.

Според малтийската федерация триото Родерик Федек, Джанлука Калабрета и тарторът на отбора Масимо Грима са изнудвали съотборници да участват в уговорени мачове, нагласени от нелегални букмейкъри. Засега няма обвинения към съмнителния бизнесмен Дейвид Съливан, президент на клуба. Той е собственик на туристическа агенция и ту си тръгва, ту се връща начело на Хамрун през последните 5 г.

Българите бързо напуснаха отбора, а някои го направиха още преди Нова година. Те заминаха за Малта миналото лято, примамени от обещания за заплати от около 4-5 хил. евро и осигурени лични условия около престоя им. Но клубът се оказа неизряден в плащанията, а и очевидно други неща също не са били наред в тима.
Първи си събра багажа Божов, който още през декември се прибра в София, но се отказа от първоначалното си намерение да съди Хамрун за дължими заплати.
Нападателят призна пред “Труд”, че Федек, Калабрета и Грима са лидерите на отбора и са имали думата дори при определянето на титулярен състав за някои от мачовете в местното първенство.

Още от Футбол свят

Виж всички