8 българи започват сезона в Русия

8 българи започват сезона в Русия

Българските играчи в руския футболен елит вече са цели 8, след като вчера националният ни халф Георги Миланов премина от Литекс в шампиона в Премиер Лигата ЦСКА (Москва). Най-много са родните играчи в Амкар (Перм) - цели четирима. Това са Георги Пеев и Захари Сираков, които от доста време са в клуба, Благой Георгиев и присъединилият се съвсем наскоро към тима Петър Занев. Двама българи има в новака Том, след като към Пламен Николов се присъедини това лято и Живко Миланов. В Кубан пък е определяният за един от най-добрите играчи в руския шампионат през миналия сезон Ивелин Попов.

Броят на българите в Премиер Лигата може да се увеличи на 9, ако Том реши да привлече нападателя Димитър Макриев, който в момента е на проби в отбора.

Любопитно за отбелязване е, че още в първия кръг на новия сезон в Премиер Лигата в средата на юли ще има "българско" дерби - Амкар приема Том и теоретично на терена могат да се появят шестима българи. В първия кръг московските "армейци" гостуват на новака Урал, а Попето и комапния приемат Рубин.

Още от Футбол свят

Виж всички