Левски е хубаво събитие за казахстанския футбол, радват се в Иртиш

Левски е хубаво събитие за казахстанския футбол, радват се в Иртиш

Старши треньорът на Иртиш (Павлодар) Талгат Байсуфинов заяви, че е наясно със силните страни на Левски, въпреки че не е гледал българския отбор на живо. Тимът от Казахстан пристига тази нощ в София, където в четвъртък гостува на "сините" в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Подготовката върви по обичайния начин. Не сме гледали съперника на живо, защото шампионатът на България още не е започнал, а противникът е на подготвителен лагер. Все пак имаме видеоматериали с техни мачове, наясно сме с настоящия състав на българите. Имаме достатъчно информация. Сега се готвим и изучаваме играта им", каза Байсуфинов.

"Не мога да кажа по-конкретно какво е нивото на българското първенство, тъй като не съм работил там. Що се отнася до Левски - отборът е 26-кратен шампион, клуб с традиции. В състава им има добри изпълнители, а отборът им е добре организиран", допълни той.

Треньорът отказа да коментира какъв резултат би го задоволил в мача на "Герена". "Как мога да коментирам това. Играта ще покаже", заяви Байсуфинов.

Специалистът е притеснен от натоварения цикъл на Иртиш в следващите две седмици, но вярва, че футболистите ще издържат, тъй като са добре подготвени физически. "Календарът ни е доста сгъстен. В периода 29 юни - 14 юли ще изиграем пет мача. Ще бъде сложно. Въпреки това ние бяхме наясно с програмата, знаехме за графика, така че сме се готвили за този етап от сезона. Разполагаме с достатъчно футболисти, които да играят и в мачовете от Лига Европа, и в шампионата на Казахстан. Всички момчета са здрави и готови физически. Най-важното сега е психическата настройка", каза той.

Байсуфинов смята, че Левски е бил най-тежкият съперник в първия квалификационен кръг на Лига Европа, но среща с българите си има и своите позитивни страни. "За съжаление нямаме възможност да си изберем друг съперник. Жребият ни отреди Левски - значи ще играем с тях. Разбира се, можеше да ни се падне и по-лек противник, но ще трябва да срещнем най-трудния опонент в този кръг. Това си има и своите предимства - идването на толкова силен отбор е хубаво събитие за казахстанския футбол и за павлодарските фенове. Те ще имат възможността да сравнят Левски с отборите от казахстанската Висша лига. От друга страна толкова сериозен съперник е допълнителен стимул за нашите млади играчи, които ще получат шанс да се покажат в тези мачове", каза Байсуфинов.

Още от БГ Футбол

Виж всички