Мтел голф мастърс стартира с великолепен турнир в Голф клуб "Св. София" (видео)

Мтел голф мастърс стартира с великолепен турнир в Голф клуб "Св. София" (видео)

Общо 120 състезатели се включиха в първия за годината квалификационен кръг от популярната верига Мтел голф мастърс на 20 април, с който Голф клуб „Света София“ откри голф сезон 2013. “Смело мога да кажа, че този турнир е един от най-добрите, провеждани досега в България,” заяви Петър Ризов, директор “Бизнес продажби” на Мтел, който връчи наградите на победителите заедно с представителя на Samsung Кирил Николов. Телекомът е и новият генерален спонсор на клуба за следващите две години.

Турнирът, който се провежда за четвърта поредна година, се игра при слънчево време и отлична организация. Голфърите бяха разделени в три дивизии според хендикапа. В дивизия А форматът бе Строукплей, а в дивизии B и C – Стейбълфорд.
В две от дивизиите победи постигнаха млади състезатели – Георги Йоцев (17 г.) спечели в най-силната дивизия А, а 12-годишният Димитър Димов стана шампион в дивизия С.

В дивизия В на първо място се класира Пламен Хранков, следван от Сергей Стойков и Венцислав Стоилов. Тримата шампиони, както и постигналият най-добър грос резултат Рик Рей, получиха смарт камери Samsung Galaxy.

Подгласници на Георги Йоцев станаха Илия ел Фелеки и Майк Хенеси, а второто и третото място в дивизия С отидоха при Марио Дочев и Николай Тончев.
По време на турнира, който се превърна в истинско голф събитие, се проведе и традиционната голф академия за начинаещи, организирана за клиенти и гости на Мтел. Наградата за най-добър начинаещ заслужи Деян Савов.Следващите кръгове от веригата Мтел голф мастърс ще се проведат в Голф клуб “Пирин” и Голф клуб “Правец”. На 28 септември 2013 г. най-добре представилите се голфъри от всяка дивизия в трите квалификационни кръга ще се изправят на финала на Мтел голф мастърс.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти