От Левски обявиха четири проблемни поста

От Левски обявиха четири проблемни поста
Треньорът на Левски Антони Здравков даде интервю за предаването „Темата на спорта” по "Нова спорт", в което говори за селекцията и целите пред отбора.

Г-н Здравков, спечелване­то на купата ли е целта пред Левски, или смятате, че има­те шанс да преследвате и титлата?

- Купата реално е по-близо, а не че е приоритет. В този турнир е по-възможно да стиг­нем до края. В първенството не сме се отказали, защото клуб като Левски няма право да го прави. В момента разли­ката с Литекс и Лудогорец е 7 точки, но разградчани имат мач по-малко с Нефтохимик. Приемаме, че ще го спечелят. 10 точки са и много, и малко. Ако искаме да стигнем до фи­налната права, трябва да по­добрим представянето си, да намерим футболисти, които да ни бъдат от помощ, за да стигнем тези цели.

Собственикът Тодор Батков спомена, че новите по­пълнения ще бъдат между две и четири. Има ли вече яс­нота кои ще са те? Кои са проблемните ви постове?

- След напускането на Нуно Пинто определено имаме нуж­да от взимането на ляв краен защитник. Разговарял съм с помощниците си и Христо Йовов, че се нуждаем още от централен защитник, евенту­ално от плеймейкър и напада­тел. На много малко играчи им свършват договорите през зи­мата. Можеш да търсиш та­кива, които са с прекратени контракти. Затова много трудно можем да намерим ка­чествен играч за условията, които предлага Левски, тъй като в България заплатите не са такива, каквито са в Сред­на Европа. Въпреки всичко продължаваме да търсим и да работим. Водят се някакви разговори, но до момента ня­ма нищо конкретно.

С чужденци или българи?

- И българи, и чужденци. Ние не бягаме нито от едните, ни­то от другите. Въпросът е да вземем футболисти, които ще Вършат работа на Левски.

Колко нови попълнения очаквате на първата трени­ровка за 2014 година на 12 януари?

- Не мога да гадая, защото разговорите на този етап вървят много трудно.

Това, което разбуни духо­вете сред феновете, е, евен­туална продажба на Гари Ро-дригес в Лудогорец. Знаете ли вие за подобен трансфер?

- Не. Това, което знам, е, че при добра оферта за наш фут­болист няма да бъде спиран никой. Доколкото знам, в офи­са на клуба не е постъпвала оферта за Гари Родригес, както и за никой наш играч. Има­ше такава единствено за Вла­димир Гаджев, но той самият я отказа.

Родригес е едва ли не поло­вината отбор, водещ гол­майстор и подавач...
- Той показва добра игра и качества. Нормално е да бъде следен и търсен. Но много трудно се осъществяват доб­ри трансфери през зимата.

Тоест ще разчитате на не­го и през пролетта? А ако подсили пряк конкурент ка­то Лудогорец?

- Доколкото четох, треньо­рът на Лудогорец Стойчо Стоев беше казал, че няма кон­кретен интерес към Родригес. Гари в момента е в почивка. На 30 декември има мач за на­ционалния отбор на Кабо Верде със сборен отбор на Каталуния. Така че той реално ще бъ­де следен под лупа до последно.

На Левски му предстои че­стване на 100-годишнина. Чест и привилегия ли е да во­дите тима в такъв юбилей?

- Както е чест и привилегия, така и огромна тежест. Да си треньор на Левски по всяко време е отговорност, а какво остава, когато говорим за ве­ковен юбилей. През пролетта отборът най-малкото трябва да покаже добра игра и да тър­си трофей. Ние сме в ситуа­ция, в която не сме много облагодетелствани с оглед на точковата разлика. Отговор­ността изцяло ще падне върху мен и колегите ми.
Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички