Описват пакостите на Рибери в книга

Описват пакостите на Рибери в книга

Суперзвездата на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери загуби водено от него дело в съда. Журито отхвърли иска на 30-годишния футболист от пазара да бъде иззета скандална книга, описваща в детайли връзките му с малолетната проститутка Захиа Дехар.
Книгата, озаглавена "Тъмната страна на Франк Рибери" е написана от двама френски журналисти и проследява множеството сексафери на футболиста, като основната е тази със Захиа през 2009 година. Асът на Байерн, който е номиниран за футболист номер 1 в света за 2013 година, даваше мило и драго, за да попречи на излизането на книгата на пазара. Пред съда обаче футболистът претърпя горчиво поражение.
Първоначално съставът предприе разследване срещу авторите, тъй като Рибери настояваше, че написаната от тях книга нарушава тайната на разследването. Освен това футболистът се притесняваше, че изнесените в четивото данни могат да повлияят на следствието, което продължава да се води срещу него във Франция за контактите му със Захиа.
Сега обаче съдът постанови, че книгата може да види бял свят. Решението идва в навечерието на поредното дело срещу Рибери. Той трябва да се изправи в съда между 20 и 23 януари заедно със сънародника си от Реал (Мадрид) Карим Бензема. Обвинението срещу двамата френски национали е, че през 2009 година са ползвали платените сексуални услуги на Захиа Дехар. Сред обвиняемите е и зетят на Рибери. По това време девойката с алжирски корени, която в момента работи като дизайнер на бельо, е била непълнолетна.
А според законодателството във Франция ползването на услугите на непълнолетни проститутки се наказва с ефективно лишаване от свобода до три години. В рамките на защитата си Рибери пледира, че не е знаел каква е възрастта на Захиа по времето, когато е имал сексуални контакти с нея. Самата тя също заяви пред съда, че по време на общуването си с двамата футболисти не им е казала истината за възрастта си по онова време. Самият Бензема пък отрича да е имал каквито и да е контакти с момичето.

"Монитор"

Още от Булевард

Виж всички