Стрaхът от Камората победи футбола - фарс на дерби в Италия

Стрaхът от Камората победи футбола - фарс на дерби в Италия

Дербито на област Салерно между отборите на Салернитана и Ночерина от 11-ия кръг на трета дивизия на Италия се превърна в голям фарс. Заради голямото съперничество между ултрасите на двата отбора, органите на реда забраниха на агитка на гостуващия Ночерина да присъства на стадиона. Това предизвика остра реакция от страна на крайните фенове на тима, които предупредиха, че при това положение отборът няма да излезе на терена. За целта те са заплашили със смърт любимците си, ако излязат на игрището.

Днес по обяд автобусът на отбора на Ночерина тръгва към "Стадио Ареки" за дербито. Тогава обаче пътят му е препречен от ултрасите, които продължиха да отправят заплахи. Така играчите на тима отказват да слязат от автобуса, след като пристигат на стадиона, тъй като ги е страх за живота им. След близо 40-минутни преговори от страна на ръководството на клуба и хора от лигата играчите все пак дават съгласие мачът да започне.

С първия съдийски сигнал обаче започва пълният фарс. За по-малко от минута Ночерина извършва и трите си смени, след като няколко играчи пожелават да бъдат заменени. До 21-ата минута пък шестима футболисти получават "контузии" и напускат терена. При това положение с петима останали футболисти на терена за Ночерина, реферът прекратява мача.

Според медиите в Италия част от феновете на Ночерина са тясно свързани с мафията в областта Кампания - Камора. За това заплахите са взети на сериозно от страна на играчите, въпреки уверенията, че ще бъдат взети всички необходими мерки за сигурност от страна на властите.

Още от Футбол свят

Виж всички