Гледай на живо

Финал за Купата на БФС: Септември (U16) - ЦСКА - София (U16) 0:0 (почивка)

Изненадващо: Треньорът на младежите на Лудогорец доволен след 0:12 голова разлика

Изненадващо: Треньорът на младежите на Лудогорец доволен след 0:12 голова разлика

Старши треньорът на младежкия отбор на Лудогорец Атанас Димов заяви, че е доволен от представянето на отбора си в младежката Шампионска лига, което е първо и за български юношески отбор изобщо. След три мача младите лудогорци са последни в групата без актив и без отбелязан гол в компанията на сериозни школи като Реал (Мадрид), Ливърпул и Базел.

"Пак ще повторя, че този отбор не е събиран, за да играе в младежката Шампионска лига. Но смятам, че момчетата се представят добре, развиват се и скоро ще бъдат много по-готови за крачката към мъжкия футбол. Това е и нашата цел", обясни бургаският специалист.

"Тези момчета играят в четири първенства, което неминуемо се отразява. Но многото мачове подготвят младите по-бързо за прехода към мъжкия отбор. Играем в първенствата на U21, регионалното U19, в Купата на БФС за набор 1997 и в младежката Шампионска лига. Почти през 2-3 дни имаме мачове", добави Димов.

Той каза още, че със сигурност за гостуването на Базел утре ще липсва Петър Петров, който е с контузия. Под въпрос е участието на Денислав Александров и Мартин Кирилов, които се оплакват от от по-леки травми. "Ще ползваме момчета от набор 1998, така че сега сме взели трима от тази формация за гостуването на Базел. Но трябва да признаем, че нивото в тази лига е много високо, а и ние нямаме опит още. Смятам обаче, че се справяме добре", завърши специалистът.

Още от БГ Футбол

Виж всички