Влашич и Греен потвърдиха участие на Диамантената лига в Стокхолм

Влашич и Греен потвърдиха участие на Диамантената лига в Стокхолм

Две от най-популярните атлетки в сектора за скок на височина в последните години - Бланка Влашич (Хърватия) и Ема Греен (Швеция), ще участват на турнира в от Диамантената лига в Стокхолм на 21 август. Хърватката се завърна в сектора след серия контузии в последните няколко години. В момента тя дели второто място в световната ранглиста за сезона с 2.00 м. Тя преодоля два пъти тази височина на турнирите в Париж и Лондон по-рано този месец.

"Стадионът в Стокхолм е мястото, където постигнах втория най-добър скок в кариерата си, когато подобрих рекорда на стадиона от 2.07 м на DN Galan през 2007 г. След Европейското първенство в Цюрих ще бъде забавно да бъда на DN Galan отново и да опитам специалната атмосфера на Олимпийския стадион. Винаги получавам сериозна подкрепа от феновете, когато скачам в Швеция", каза двукратната световна шампионка Влашич.

Ема Греен също имаше проблеми с контузии напоследък, но се завърна на международната сцена наскоро с 1.93 м в Лондон. 

"Лондон беше положителен старт. DN Galan винаги е едно от най-силните състезания за годината и публиката наистина познава скока на височина. Това е състезание, което определено очаквам с нетърпение", каза шведската звезда.

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти