Сърбия благодари на бивш бос на ЦСКА - заради него българите са наричани братя

Сърбия благодари на бивш бос на ЦСКА - заради него българите са наричани братя

Босът на „Титан“ Димитър Борисов отлетя спешно за Белград в четвъртък вечерта, след като получи благодарствено писмо и лична покана за среща от градоначалника на сръбската столица Горан Весич, пише infonews.bg.

Ден по-рано управникът на Белград Горан Весич, който в миналото бе част от кабинета на покойния сръбски премиер Зоран Джинджич, се обърна с молба за помощ към шефовете на сметопочистващата фирма „Титан“ Димитър Борисов и Иво Иванов след опустошителното наводнение в Сърбия.

Стихията отне живота на поне 27 души, стотици къщи и цели села около Белград са сринати след наводненията. След трагедията властите в Сърбия се обърнаха за помощ към международни хуманитарни организации, а сред първите, откликнали на молбата за помощ на сърбите бяха шефовете на фирма „Титан“.

В сряда следобед Борисов и Иво Иванов командироваха 12 цистерни от София и Бургас за Белград. Машините на „Титан“ ще останат в Сърбия поне 2 седмици, тъй като имат тежката задача да измият и обезпаразитят няколко тежко пострадали села от наводненията. След опустошителната стихия в Сърбия бе обявено извънредно положение, а местните власти съобщиха, че има огромна опасност от епидемия заради хилядите издавени животни.

Хората от спасителния екип на „Титан“ работят с маски в най-засегнатите райони на Сърбия, българските спасители са координирани лично от началника на „Белградски водопроводи и канализации“ Светозар Веселинович.

„Огромно благодаря на нашите братя и приятели от България! Хората в Сърбия няма да забравят, че вие бяхте първите, които ни подадоха ръка“, емоционален бе кметът на Белград Горан Весич при здрависването си с Димитър Борисов.

Градоначалникът на сръбската столица подари на боса на „Титан“ пластика със символите на града и грамота „Солидарност“ и го разведе из кметството, за да го запознае с начина на работа на администрацията в Белград.

Димитър Борисов даде серия от интервюта пред сръбските журналисти, които бяха удивени от това, че знае перфектно езика. „Па ни смо братя!“, развесели журналистите босът на „Титан“.

Босът на „Титан“ пое ангажимент пред управниците на Белград, че може да изпрати още техника и персонал в бедстващите райони на Сърбия.

Помощта на „Титан“ бе отразена от абсолютно всички медии в Сърбия, както и от сайта на белградската община. На официалния сайт на кметството в сръбската столица на видно място се мъдреше заглавието: „Хвала за братску помоћ пријатељима из Бугарске“.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти