Болт пропуска Диамантената лига в Рим

Болт пропуска Диамантената лига в Рим

Организаторите на турнира от Диамантената лига “Голдън Гала” в Рим обявиха, че най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт ще пропусне тазгодишното издание на 5 юни заради проблеми с контузия.

Мениджърът на Болт Рики Симс заяви пред АП, че световният рекордьор на 100 и 200 м няма сключен договор да бяга в Рим и, че той не е наясно с всички проблеми.  

“Ние бяхме предупредени преди няколко дни за проблемите на Болт. След това дойде и потвърждението: Болт ще пропусне Диамантената лига в Рим, първото състезание, на което беше решил да се състезава. Очевидно ние сме разочаровани”, сподели директорът на турнира Луиджи Д`Онофрио в специално изявление.  

Симс допълни, че Болт ще направи дебюта си на европейска почва през сезона в Острава (Чехия) на 17 юни, а след това ще бяга също на Диамантената лига в Париж на 5 юли и в Малмьо (Швеция) на 5 август.

Миналата година Болт участва на 100 м в Рим, където беше победен от американеца Джъстин Гатлин с 1 стотна. През 2011 и 2012 г. ямаецът спечели бяганията на 100 м на “Голдън Гала”. 

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Лека атлетика

Виж всички