Антъни Бурдейн към свой колега: Заповядай, ако искаш 59-годишен човек да ти срита задника!

Антъни Бурдейн към свой колега: Заповядай, ако искаш 59-годишен човек да ти срита задника!

„Бил О‘райли, ако искаш 59-годишен мъж да ти срита задника, заповядай в академията на Хензо Грейси, когато съм в Ню Йорк!“

С тези думи световноизвестния готвач и ТВ водещ предизвика своя колега от малкия екран – Бил О‘райли, който е известен със своята репутация, носеща му противоречиви оценки.

Най-вероятно тази схватка на VIP персони няма да се състои. Все пак ние определено бихме заложили на шеф Бурдейн, главно защото инструктори са му опитните в занаята Хензо Грейси и Игор Грейси.

Майсторът на апетитни ястия за момента е бял колан с четири черти („страйпс“) и се за кратко време се превърна в огромен фен на Бразилското Джу Джицу. Неговата съпруга – Отавия бе тази, която го запозна с бойния спорт. Самата тя тренира по два пъти на ден, състезава се и е лилав колан под небезизвестния Джон Данахър, който е и граплинг инструктор на Джордж Сейнт Пиер, Крис Уайдман, Гари Тонън и много други бойци на изключително високо ниво.

Тяхната дъщеричка на име Арияни, която е 8-годишна, върви по следите на своите спортуващи родители и редовно посещава занятията за малчугани.

Бил Орайли пък е върл противник на Смесените бойни изкуства и федерацията UFC. Според него този спорт е „варварство“. Преди няколко години президентът на федерацията Дейна Уайт и тогавашният шампион в средната категория - Рич Франклин, защитаваха света на бойните изкуства в дебат срещу водещия, чието мнение бе, че ММА е много по-опасен спорт от бокса само поради факта, че може да се рита. Бил Орайли е един от многото безспорно интелигентни хора, които за жалост дават своите мнения за неща, от които нямат и капка понятие.

Може би именно това е причината Бурдейн да го нападне словесно?

„Използвам шоутата, които UFC представят, дори като среща за мен и жена ми. Винаги когато можем, когато не пътувам по света заради предаването ми…ако има UFC вечер можете да заложите, че аз и жена ми сме на първия ред.“ бяха думите на бойния готвач.

В интервю за канадската преса наскоро, Антъни Бурдейн разказа как Бразилското Джу Джицу е променило неговия живот. Успял е да свали 14 килограма и според него на 58 години се чувства по-добре от всякога:

„Не започнах със спорта заради здравето ми, но резултатът е очевиден… всеки ден идваш и полагаш огромно старание! Чувствам, че съм в най-добрата форма, в която съм бил някога! Разбира се, че трябваше да направя разни поправки в ежедневието си… ако всеки ден се събуждам рано, отивам в академията и ме смачква някой 22-годишен състезател, тогава определено се налага да намаля приема на алкохол! Не пия дори близко до количеството, което приемах преди и съм много по-умерен в хранителните навици. Ако не се съобразяваш с тези неща… се налага да си „платиш“, а цената за подобно поведение е физическа болка и унижение.“

Шеф Бурдейн сравни кулинарното изкуство с бойното, като направи някои много интересни паралели между тях:

„Усещането напомня много на това, което имах в първите си дни като готвач. Бях най-лошия готвач в кухнята и имаше толкова много за учене. Всеки момент в залата, в който успявах да науча някой малък детайл, който прави играта ми по-добра, ми носи онова чувство на удовлетворение, което не бях получавал от много време. Хората в общността на Бразилското Джу Джицу са често много мили и щедри. Трябва да съм честен със себе си. На 59 съм. Никога няма да печеля медали срещу хора, три пъти по-млади от мен. Джу Джицуто няма да ме направи по-млад или по-умен. Е, може би ще ме направи по-умен. Най-вероятно няма да доживея да заслужа черен колан, но много искрено се наслаждавам на процеса, в който съм малко по-малко загубеняк, ден след ден!“

Антъни дори не се бори с жена си вече…тя е прекалено добра за него. Но по неговите думи… „въпреки това мога да сритам задника на Бил Орайли!“

Още от Булевард

Виж всички