Сравниха героя на Левски с Радостта на народа и други "сини" легенди

Сравниха героя на Левски с Радостта на народа и други "сини" легенди

Привържениците на Левски от клуб "Торсида Кюстендил" отправиха призив към Антонио Аниете да остане в отбора на Стойчо Стоев. Почитателите обясняват на испанския нападател, че преди него любимци са им били фигури като Георги Аспарухов, Божидар Искренов, Наско Сираков, Николай Илиев и др. Ето какво написаха на Аниете феновете на сайта на Националния клуб на привържениците на "сините". Публикуваме обръщението без редакторска намеса:

"ОСТАНИ, АНТОНИО!

Това кратичко обръщение, състоящо се само от две думи, днес сякаш напира от дълбините на душите на милионите левскари. Това е силен вик, това е настоятелен апел, това е гореща молба на хора, които страшно много те обичат. Които и преди теб са имали своите любимци – „иконата” Гунди, „радостта на народа” Гиби, „безпощадния” Наско, ”българския Бекенбауер” Ники, „гладиатора” Гонзо, „бижутера” Ицо… Всеки, заслужил по своему любовта на привържениците на отбора на свободния дух.

Днес, Антонио, ти имаш възможността да заемеш своето достойно място, редом с тях…

Защото у теб, роденият далеч от България, ние съзряхме и усетихме оня пламък, който гори в нашите сърца. И не толкова заради головете ти за „Левски” - кой от кой по - красиви, дори не заради последното ти попадение, жизнено важно за отбора и демонстриращо високата ти класа.

Всъщност, твоята топла прегръдка с намиращия се на инвалидна количка Коно в момент на сюблимна радост, показа всичко. Показа кой и какъв е Антонио Аниете…

Затова искаме да те помолим: ”ОСТАНИ, АНТОНИО!!!”. Дори и в твоя „Бетис” никога няма да имаш такава обич… Заради нея не трябва да напуснеш „Левски”, заради нея си заслужава да се живее!...

П.П. Смятаме, че усещането и желанието на кюстендилските левскари се споделя от всички и навсякъде."

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти