Боби Михайлов награждава Стилиян Петров в Стара Загора

Боби Михайлов награждава Стилиян Петров в Стара Загора

Стилиян Петров ще бъде награден от Борислав Михайлов по време на откриването на европейско­то първенство за юноши. То ще бъде на 6 май в Ста­ра Загора. Стилиян най-накрая ще получи членството си в "Клуб 100", който бе на­правен по личната идея на президента на УЕФА Ми­шел Платини за всички футболисти, които са до­стигнали толкова мачове в националните отбори на страните си. За да бъде по тържествено, наградата се получава лично от член на изпълкома на евроцентралата, какъвто е Михайлов, пише "24 часа". Плакетът и стилната шапка очакваха близо 3 години бившия капитан на националния ни отбор в БФС заради битката му с левкемията.

По ирония на съдбата Борислав Михайлов и Стилиян Петров са един­ствените футболисти на България, които са изи­грали 100 мача за нацио­налния тим. Вратарят първи постиг­на това, като прекрати кариерата си след 102 среши с държавния тим. Бившият халф на Монтана, ЦСКА, Селтик и Астън Вила след това подобри рекорда му и го докара до 109 мача.

Стилиян се прибира за първи път в България, след като пребори левке­мията, на 4 май. Той ще даде пресконференция след кацането си, като се очаква това да стане в ран­ния следобед. На 6 май от­крива европейското пър­венство, на което е па­трон, след което се приби­ра в Англия, за да продъл­жи битката за титлата със своя "Уичъл Уондърърс". Има голяма ве­роятност Стан да се върне и за финала на юношеско­то първенство, който е на 22 май на стадион "Лазур" в Бургас.

След това отива на почивка със семейство­то си в Турция. През лято­то обаче планира да се прибере за по-дълъг пе­риод в България, след ка­то до скоро му бе забране­но да се качва на самолет.

Още от БГ Футбол

Виж всички