Русия може да спре Исинбаева от участие в Рио

Русия може да спре Исинбаева от участие в Рио

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева може да се размине с мечтата си да спечели трето олимпийско злато в Рио де Жанейро догодина, тъй като Руският парламент обмисля да приеме закон, според който всеки руски спортист може да участва само на две Олимпиади. Причината за обмислянето на това предложение е желанието на руските власти да дават шанс на младите за сметка на по-старите спортисти, които са предразположени към контузии.

Предложението на Руския парламент идва във връзка с инцидента на Зимните олимпийски игри в Сочи миналата година, когато фигуристът Евгений Плюшченко се оттегли в последния момент от надпреварата заради контузия, която го измъчваше дълго време. Така той лиши младия Александър Зубков от участие на Игрите, а освен това се стигна и до ситуация, в която Русия изобщо нямаше представител при мъжете.  

"Това предложение няма никаква връзка с реалния живот. Всеки спортист има право да се състезава толкова дълго, колкото е в състояние да се класира за Олимпийски игри", сподели 32-годишната Исинбаева, която държи световния рекорд в овчарския скок на открито. 

Снимка: Getty Images/Guliver
 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти