Ники Михайлов: Буфон е мой идол и легенда, но ние излизаме за победа

Ники Михайлов: Буфон е мой идол и легенда, но ние излизаме за победа

Вратарят на Мерсин Идман Юрду и националния отбор на България Николай Михайлов коментира, че всички в тима на Ивайло Петев са пределно амбицирани да се представят по възможно най-добрия начин срещу именития тим на Италия. Стражът заяви, че "лъвовете" уважават опонента си, но са го разучили добре и смята, че има какво да му противопоставят.
 
"Уважение имаме към всеки един съперник, но със сигурност няма притеснение. Разучавахме добре Италия, тренирахме усилено това как да се противопоставяме на добрите му страни и да използваме слабите. Ще се сборим, излизаме ръка за ръка всички заедно на терена. Ще дадем най-доброто от себе си", каза Михайлов.

"Не съм сравнявал никога различните треньори, с които съм работил, както в националния отбор, така и в клубните си тимове. Изпитвам респект към всички. За мен и всички в отбора най-важно е да изпълним всички указания. Има много момчета, които не игрят редовно в клубните си тимове, но въпреки това се надявам да измъкнем нещо от този мач", допълни стражът на "лъвовете".

"Буфон винаги е бил най-добрият вратар в света за мен. Помня как след едно европейско Стоичков ми донесе негови фланелка и ръкавици, които и до ден днешен стоят в рамка до леглото ми. На нашия пост има много млади футболисти, които показват отлични качества, но Буфон си остава легенда и винаги ще е номер 1 за мен", завърши вратарят на България, запитан за коментар на качествата на колегата си Джанлуиджи Буфон.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти