Антон Ризов бачкал в магазин

Антон Ризов бачкал в магазин

Новият европейски шампион по спортна стрелба Антон Ризов е работел в магазин допреди няколко години. 27-годишният талант триумфира със златото в дисциплината 10 м въздушна пушка на първенството в Арнем (Хол).

"Преди да го назначим при нас на трудов договор, работеше в семейния магазин за свързочни части - разказа председателят на Армейски спортен клуб "Тракия" Камен Шишманов. - Той е светец. Много скромно момче. Няма да каже лоша дума срещу никого. Имаше много атаки срещу него. Клубът ни беше без лиценз в продължение на една година."

Ризов показа страхотна психика във финала на европейското първенство. Той беше с шести резултат от 624,2 т. в квалификациите. 63-ма състезатели участваха в надпреварата. В битката за медалите българинът водеше епичен двубой с фаворита Николо Камприяни (Ита). Ризов записа 205,6 т. срещу 200 т. за италианеца. Тройката допълни Илия Чарейка (Блр).

"Много е работлив на тренировките, а освен това е психически устойчив - обрисува качествата на новия европейски шампион Камен Шишманов, който е бивш президент на федерацията. - Не говори много в компания. Дори избягва да дава интервюта и да влиза в медийното пространство. Успехът е страхотен, защото България за пръв път има европейска титла в тази дисциплина при мъжете."

Националите се завърнаха с още един медал от шампионата на Стария континент. Антоанета Бонева все сребро на 10 м пистолет.

През този сезон Ризов ще гони спечелване на олимпийска квота от стартовете за Световната купа.

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти