Томов се скъса да хвали Вальо Илиев и обяви защо толкова често ключови играчи бягат от ЦСКА (видео)

Томов се скъса да хвали Вальо Илиев и обяви защо толкова често ключови играчи бягат от ЦСКА (видео)

Президентът на ЦСКА Александър Томов изгледа днешната контролата срещу Стяуа, в която армейците направиха куп фрапантни пропуски и в крайна сметка загубиха с 0:1. След нея босът на червените говори пред Sportal.bg за отношенията си с капитана Валентин Илиев, какво заслужава ЦСКА през пролетния полусезон и за честите бягства на футболисти от клуба.

"Много съм доволен. Виждам един много силен отбор. ЦСКА стоеше по един много солиден начин, а то това е целта. Целта е обиграване, сплотяване, преливане между линиите. Приятно ми е, силно съм обнадежден, оптимист съм. Смятам, че през следващите контроли ще се избистри състава, концепцията... Ще кажа нещо много по-смело - мисля, че този отбор може да стане шампион и че заслужава да стане шампион. Така че ще бъде много интересен пролетен полусезон. Това е ниво. Днес, не забравяйте, че играхме срещу румънския национален отбор. Говорих с Йорданеску - 7 състезатели са повикани в разширения състав от тези, които играха до 70-ата минута. Смея да твърдя, че като цяло не само бяхме равностойни, бяхме по-добри. Без съмнение. Независимо, че указанията не бяха да се търси толкова гола, колкото разиграванията", каза Томов след контролата, след което похвали запалянковците на ЦСКА, които бяха дошли да подкрепят тима в Турция.

"Как с такива фенове човек да не върви напред. Дошли са от различни краища на България и то по време на тренировъчен процес. Видяхте, че още в началото се пееше любимата песен "още от дете". Тези фенове заслужават 32-ата титла.

След това попитахме боса на армейците за отношенията му с Валентин Илиев.

"Не знам кой измисли цялата история. Трябва ни повече опит, за да не се хващаме на тези провокации. Не знам да е имало някакви отношения между мен и Вальо Илиев - не само сега. За мен Валентин Илиев е едно от големите имена в ЦСКА. Да не се връщам назад. Той не просто е капитан, той е едно от тези имена, което през трудните години беше опора. Това, че има контузия и се възстановява, е нещо естествено. Трябва да ви кажа, че като главен акционер никога не се бъркам в треньорските решения. Гледам общите концепции, следя общите резултати, поставям общите цели. Но това кой да играе и кой да не играе, кой да бъде и кой да не бъде, решава треньорското ръководство.

ЦСКА умее да цени своите имена. Който напуска ЦСКА - той губи. Когато някой е верен - да очаква грижи. Това е.

Пак казвам, ако треньорското ръководство има нужда от Вальо, ако е здрав и играе... Такива големи имена когато завършват след години, най-добрият път е треньорското поприще. ЦСКА е отворен за всички тези, които са верни. Освен това трябва да търпят критики, да слушат по-опитните и по-възрастните. Защото светът е по-богат и по-голям. Какво ще стане с договорите, дали ще се подновят или не - ако треньорското ръководство прецени, че ни трябват точно тези 31-32 футболисти, решението ще бъде намерено. Нашата задача е да осигурим средствата, да продължим този възходящ път", каза Александър Томов.

Относно честите бягства на футболисти, главният акционер поясни: "Причината за бягствата не е в парите, а е друга. Към грачите на ЦСКА има много големи апетити. С всички, които излизат от ЦСКА, се случва едно и също - къде е Гърторов, Косоко, Менди. Не искаме да задържаме никой на сила. Щом не е мотивиран. Днес видях 20 пределно мотивирани мъже. Ако някой иска да ходи в Китай, Занзибар, нека да ходи. Немотивиран играч не може да стои тука и да се бори за шампион. Ами той с две немотивирани срещи може да обърне всичко.

Не виждам проблем. Проблемът не е в ЦСКА, а в други хора, които си имат собствени икономически интереси. За Карачанаков имахме със Стойчо Младенов много големи амбиции. Стойчо на малко по-късен етап искаше да заиграе титуляр. Други хора прецениха, че трябва да играе в други отбори, нека да видим. Ако му намерят отбор в Испания, Португалия, Италия, Англия, ще се радвам. Ако не му намерят - ще носят отговорност за провала на кариерата на един много талантлив футболис", завърши Томов.

Ясен Тошев, пратеник на Sportal.bg в Сиде

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти