От Ботев (Пловдив) декларираха, че не дължат пари на ЦСКА

От Ботев (Пловдив) декларираха, че не дължат пари на ЦСКА

От ръководството на Ботев (Пловдив) декларираха, че не дължат пари на ЦСКА за трансфера на Анисе Абел в Лудогорец. Това бе обявено чрез специално изявление до медиите, което бе предизивкано от вчерашното изказване на изпълнителния директор на "армейците" Александър Тодоров, че "жълто-черните" трябва да преведат 250 000 евро на 31-кратните шампиони.

"По повод появилите се медийни спекулации и публична претенция от страна на ПФК ЦСКА АД по случая "Анисе", отново заявяваме позицията на ПФК Ботев АД, а именно:

В Договора за покупко-продажба на трансферните и състезателните права на футболиста Анисе Андрианантенаина от 26.06.2013 между ПФК ЦСКА и ПФК Ботев АД, съществува клауза в полза на "трето лице" за изплащане на 50 процента от последващ трансфер на футболиста, но това "трето лице" категорично не е ЦСКА Инвестмънт ЕООД. Спрямо въпросната клауза и в частност спрямо възникването на вземане в полза на "третото ползващо се лице", ПФК Ботев АД има сериозни правни възражения, които изключват неговата основателност. Същевременно въпросният
договор съдържа текстове и формулировки, свързани с клаузата в полза на "третото лице", които са взаимно изключващи се и противоречащи на регулациите на Правилникa за трансферите и договорите на футболистите на БФС и на ФИФА, както и на Закона за физическото възпитание и спорта.

Ето защо към настоящия момент ПФК Ботев АД не дължи плащане на ПФК ЦСКА АД или на ЦСКА Инвестмънт ЕООД. Следва да се знае и че съществува спор между "третото ползващо се лице" по Договора от 26.06.2013 г., ПФК Лудогорец 1945 ЕАД, и ПФК Ботев АД относно дължимостта на уговореното в полза на "третото лице" вземане от страна на ПФК БОТЕВ АД, като същият спор е изцяло правен и на този етап в интерес на нашия клуб е да запази своите правни доводи и аргументи за излагането им пред съответните правораздавателни органи.

В официална кореспонденция /която се води от юли 2014 г. до момента/ сме запознали всички заинтересовани страни с позицията на клуба по повод на недоразуменията, произтичащи от Договора с ПФК ЦСКА АД, и твърдото ни убеждение, че компетентните органи трябва да се произнесат по спора. В допълнение на 6 ноември 2014 г. специално е запозната Лицензионната комисия на БФС. ПФК Ботев АД е представил официално становище, придружено с цялата налична документация и кореспонденция с всички претендиращи страни. Към този момент не е получено становище или решение на комисията.

ПФК Ботев АД от своя страна ще положи всички усилия за справедливо и законно решение на възникналия спор, защитавайки своите права и интереси."

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички