Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

ЦСКА размаха пръст на БФС и Ботев (Пд) заради половин милион (видео)

ЦСКА размаха пръст на БФС и Ботев (Пд) заради половин милион (видео)

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров призова Лицензионната комисия към Българския футболен съюз да се произнесе по казуса "Анисе". Тодоров напомни, че Ботев (Пловдив) дължи 250 000 евро на "армейците" след трансфера на Анисе Абел в Лудогорец през лятото на 2014 г.

"Основна тема на пресконференцията ще бъде случая "Анисе". Многократните ни усилия и сигнали, както към БФС, така и към Ботев (Пловдив) и Лудогорец, удрят на камък.

На 26.06.2013 г. Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев за сумата от 70 000 евро. В договора има изрична клауза, която дава право на ЦСКА да получи 50% от следващ трансфер в срок от 14 дни. По наша информация сумата на трансфера на Анисе от Ботев в Лудогорец е 500 000 евро. Т.е. ЦСКА трябва да получи 250 000 евро. Това е идентичен случай с този на Ивайло Чочев. Никой обаче не говори, че ЦСКА трябва да получи тези пари.

В точка 1.4 от договора пише, че сумата трябва да се приведе на фирма "Моран трейд”, която е собственост на Димитър Борисов, единият от тогавашните собственици на ЦСКА. Предполагам, че този договор тогава е бил сключен, защото ЦСКА има задължения към "Моран трейд”. Всички тези задължения към фирми, свързани с бившите собственици Димитър Борисов и Иво Иванов, отпадат като задължение на ЦСКА. В такъв случай тази сума безусловно трябва да бъде приведена на продавача, а именно ЦСКА.

С тази пресконференция искам да подтикна и длъжностните органи във футболния съюз, както и Лицензионната комисия, да предприемат съответните мерки. Не може да се изпращат от Лицензионната комисия към УЕФА само писма за задължения на ЦСКА. Нямаше реакция от Лицензионната комисия на БФС и ние се обърнахме директно към тази на УЕФА. Когато каналът за информация се запуши, ние смятаме, че това е тенденциозно. Говорих с Борислав Попов. В личен разговор той се съгласи с нашите аргументи, но реакция не последва. От страна на Ботев получихме отказ да ни бъде заплатена тази сума. Явно целта е да се стигне до съда и спорът да се проточи две години. Добре е да избегнем тази процедура. Ако те са превели сумата на "Моран трейд", ще трябва да плащат два пъти.

Всеки един лев е важен за положението на ЦСКА. Не може знайни и незнайни футболисти да ни съдят за по 400-500 хиляди евро, а ние да не можем да си получим средства, записани в договори. Искам да възтържествува някаква правда", каза Тодоров.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички