Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Стивън Ло се приближава до ЦСКА

Стивън Ло се приближава до ЦСКА

До няколко месеца се очаква да започне строежът на българския Лас Вегас - мащабен развлекателен комплекс с хотели, казина, аквапарк, спортна зала и мол, между с. Равно поле и Мусачево, община Елин Пелин. Първата стъпка вече е направена - група хонконгски инвеститори, водени от бизнесмена Стивън Ло, финализираха сделката за голф игрището до с. Равно поле. Именно с този проект са свързани надеждите на ЦСКА за по-добро бъдеще, най-вече от финансова гледна точка.

Окончателният договор за покупко-продажба бе сключен малко преди Коледа - на 20 декември. Цената на сделката е 3,95 млн. евро плюс поет дълг за 18,5 млн. лв. Голф комплексът е ключов за мегапроекта на "България дивелопмънт холдингс" най-вече заради прокарания тръбопровод, който захранва с гореща минерална вода СПА центъра на комплекса.

Голф игрището до Равно поле се простира на 874 дка, а разгънатата застроена площ на основната сграда (голф клуб) е 2874 кв. м.

Първият етап на споразумението беше преди три месеца, когато азиатците се съгласиха да изчистят дълговете на старата фирма собственик. Близо половината от задълженията (8,15 млн. лв.) бяха към фирма "Радиант технолоджи" на Петър Манджуков.

За начинанието си хонконгските инвеститори получиха най-високата държавна подкрепа - сертификат за приоритетен инвестиционен проект. Срещу това поеха ангажимент да инвестират 1,63 млрд. лв. през следващите три години и да разкрият 1850 работни места. Чужденците са в процес на придобиване на 300 дка земя от община Елин Пелин, както и над 1000 дка военни терени с отпаднало предназначение.

Това се очаква да стане до няколко месеца. След това ще започне същинското строителство на комплекса, като на първи етап ще бъдат изградени хотел, казино и аквапарк.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти