ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Благо Георгиев е най-татуираният футболист в руския елит

Благо Георгиев е най-татуираният футболист в руския елит

Бившият национал Благой Георгиев попадна в класация на сайта Сhampionat.com за най-татуираните футболисти в руската Премиер Лига. Както е известно, асът на Рубин (Казан) е обсебен от религията и повечето му татуси са с библейска тематика. Ето кои други колеги на Благо от руския елит са почитатели на това живописно изкуство.

Александер Бютнер

Холандското крило на Динамо е покрил с татуировки не само ръцете, но и гърдите си. Там той има надпис "Never Lose Hope" ("Никога не губи надежда). А целите му ръце са заети основно от религиозни татуировки, по сюжети от Библията. Алекс е намерил място и за номера си - но не "тройката" с която играе за московския Динамо, а 28 - номерът на холандеца в Манчестър Юнайтед. Към своята тату-мания Бютнер се отнася спокойно: "Много хора казват, че, когато остарееш татуировките не изглеждат така добре, както преди. Но моят девиз е - живеем сега, в този момент и затова се наслаждавай на живота. Защо ми е да мисля какво ще се случи на 70 или 80 години? Аз просто се радвам на живота и си правя татуировки."

Понтус Вернблум

На лявата ръка на шведския полузащитник са изписани вечните думи на Гай Юлий Цезар - Veni, Vidi, Vici. "Татуировката е моят девиз в живота. Ако искате да постигнете нещо, покажете го на 100%", сподели Вернблум в свое интервю. Татусът перфектно отразява настроението на Понтус на футболния терен - борбеният дух е неговото основно предимство.

Аксел Витсел

Белгийският полузащитник на Зенит може да не носи кръст на верижка - той винаги виси на гърдите му. Неотдавна Витсел добави към татуировката още една - ангелски криле. А на дясното му рано има друга рисунка, увенчана с надпис: "Господ създаде живота". По тялото на Аксел има и татуировки, които не са свързани с вярата - първите букви от имената на баща му, майка му и двете му сестри, както и очертание на остров Мартиника, откъдето е родом неговият баща.

Благой Георгиев

Българският полузащитник на Рубин с право може да се нарече най-татуираният играч в Премиер лигата. По тялото на Благо има повече от 30 татуировки. За първи път той решава да украси тялото си на 17-годишна възраст, когато му татуират разпнатия Иисус Христос. Тогава Благо си казва, че това ще бъде първата и последната му татуировка. Но манията му по мастилените рисунки надделява. Почти всички татуси по тялото на Георгиев са религиозни. Благо се слави като дълбоко вярващ човек, четири пъти в годината пости и за него рисунките по тялото са от голямо значение.

Мигел Дани

Докато бе играч на Динамо (Москва) Дани си татуира буквата "Д" и феновете веднага решиха, че го е направил заради клуба. Но когато през есента на 2008 година Мигел премина в редиците на Зенит, той заяви, че "Д"-то всъщност означава Дани, а не Динамо. Сред другите татуировки по тялото на португалския футболист са имената на неговите синове Бернардо и Франсишко, изписани на латиница по ръцете му, и техни портрети с имената им на кирилица - на гърба му. А първата татуировка, която Мигел си направил, е името на жена му.

Андрей Ешченко

По тялото на защитника на Кубан (Краснодар) може да се проследи цялата му професионална кариера - Ешченко си е направил татуировки в чест на всички отбори, за които е играл. Увековечени са и инициалите му. Той също не е минал без религиозни татуировки - Ешченко има по тялото си образите на Свети Андрей, ангел и Дева Мария.

Александър Зотов

Полузащитникът на Арсенал (Тула) също може да се похвали с татуировки, въпреки че той е доста по-скромен от колегите си. На лявата ръка на футболиста има православен кръст, а на дясната - няколко йероглифа.

Роман Павлюченко

Повлюченко е покрил с рисунки цялата си дясна ръка, а всичко започва с една малка татуировка - надпис "Спаси и закриляй" и датите на раждане на съпругата му Лариса, дъщеря им Кристина и неговата собствена.

Фьодор Смолов

Смолов прави първата си татуировка на 17-годишна възраст в чест на своите родители и им обещава, че това е краят. Случва се обаче точно обратното и ръцете на Фьодор постепенно се запълват с православен кръст, молитва, признание в любов към жена му, както и надпис "Футболът винаги ще бъде в моето сърце".

Хълк

Звездата в атаката на Зенит Хълк, досущ като Дани, е увековечил на своето тяло имената на близките си. На лявата ръка на бразилеца се набива на очи името на първия ми син Ян, а на дясната - това на втория му наследник - Тиаго.
Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти