Гонзо: Има по-добри отбори от ЦСКА за Купата

Гонзо: Има по-добри отбори от ЦСКА за Купата

Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо бе доволен от победата с 2:0 над Монтана в 14-ия кръг на А група, но заяви, че не е коректно към играчите да се говори за селекция след всеки мач, след като "сините" са на първо място.

"Затрудни ни доста отборът на Монтана, както и теренът, който не беше от най-добрите. Изпуснахме ситуации, но се радвам, че победихме. Тези мачове – срещу тимове от дъното на таблицата – са най-трудни с оглед мотивацията на играчите, но днес те дадоха всичко от себе си. Смятам, че това беше и най-малкото, което Монтана можеше да допусне голове. В един отбор не трябва само централният нападател да вкарва. Той има и много други функции. Днес Божидар Караев и Прохазка вкараха, утре може да бъде някой друг. Нормално е да очакваме от нападателите да играят по-силно и да вкарват, но към този момент може би не са в най-добрата си форма."

За предстоящото увеличението на капитала в Левски: "Говорили сме със собствениците кое и какво ще бъде, но в крайна сметка не знам от това увеличение какво ще се отдели за селекцията. Важното е, че в момента Левски показва една добра игра с футболистите, които има. Нашият бюджет не е много голям, напълно в рамките на нормалното е. Надявам се след Нова година да намерим нужните футболисти и може би ще ни трябват малко повече финанси, защото това е период в който много трудно може да намериш качествени футболисти", коментира Иванов.

"С Живко Миланов съм говорил. След две седмици ще водим разговори с всички играчи, чийто договори изтичат. С Боян Йоргачевич ще разговаряме, с Роман Прохазка, Миланов също влиза в това число. В крайна сметка решенията дали ще продължат с нас ще бъдат техни. С Живко говорих преди месец, ако няма нищо интересно като оферта пред себе си, ще остане при нас. Не сме обсъждали кой ще си тръгне, има набелязани футболисти по позиции, които ни трябват, но не е коректно към настоящите играчи да го обсъждаме сега. Смятам, че трябва да спрете да питате преди последния мач за полусезона."

"Жребият за Купата утре? Който и да ни се падне, Левски има цели, които трябва да следва. Има и по-силни отбори от ЦСКА, но ако ни се падне ЦСКА, ще бъде добре за голямата общественост, която се интересува от този мач. За нас не е толкова важно да играем срещу ЦСКА", завърши голмайстор номер едно във вечното дерби.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички