Шенсой ще променя Пирин

Шенсой ще променя Пирин

Към проблемите с контузени футболисти в Пирин още по-трудна задачата за сглобявянето на боеспособен състав за утрешния шампионатен двубой срещу силния тим на Литекс пред старши треньора Наджи Шенсой правят вече и натрупаните наказателни картони, заради което ще отсъстват Антон Костадинов и Венцислав Бенгюзов. Това каза на пресконференция наставникът на благоевградчани, който не е сигурно, че ще може да разчита за тази важна среща на Юлиан Попев, Тони Тасев и Димитър Благов, които са с оплаквания.

Шенсой увери, че се работи сериозно, за да се излезе от кризата, но като един от основните проблеми в Пирин той посочи, че отборът не е хомогенен - за едни постове има по няколко футболисти, а за други - липсват. "С трупането на картони ситуацията стана още по-комплицирана, отбеляза старши треньорът.

Но няма да се оплакваме, почнахме нещо да градим, за да не се затваряме като играем навън, променяме и структурата на играта, и стилът. Статистиката срещу Ботев показа, че имаме 56 процента владеене на топката. Опитваме се да променяме манталитета на футболистите - да владеят топката, до контролират играта, да имат инициативата и да създават голови положения. Имахме пак проблеми в реализацията и макар, че получихме комплименти след мача в Пловдив, където всички признаха, че сме надиграли Ботев, но в крайна сметка загубихме. Ако бяхме борци или боксьори, щяхме да спечелим по точки, но футболът се играе на голове", добави специалистът.

"От два мача съм тука и мисля, че и срещу Берое, и срещу Ботев малко нямахме и късмет, допълни Шенсой. Най-малко две точки заслужавахме от тези два мач. Срещу Литекс ситуацията сега е още по-трудна, но нямаме избор и трябва да дадем всичко от себе си и да спечелим евентуално първа победа или най-малкото да не загубим", каза още той. Литекс, по думите му, е отбор в България, който винаги има големи цели, който инвестира във футболисти, познат е в Европа и представя българския футбол на най-високо ниво. "Имам голям респект към Литекс и заради визията за развитие, която има клубът, каза Шенсой. Градът е малък, но визията е голяма. В такава ситуация можем само да имаме респект към противника, да го анализираме и повече да се концентрираме върху това как да извлечем максимума от групата футболисти, с които разполагаме. Но се видя и срещу Локомотив Пловдив, че и те имат слаби страни и ако ние дадем максимума, би могло да се стигне до изненадата и да спечелим първа победа."

Наджи Шенсой каза в отговор на въпрос, че ще разчита на юноши в Пирин не само заради проблемите с наказаните и контузените, но и заради неговото разбиране, доказано и в досегашната му работа, да се дава шанс на младите таланти и да се хвърлят в битки, за да се каляват и да придобиват самочувствие. Това е особено важно, когато работиш в един край като Благоевград и района, откъдето излизат талантливи футболисти, добави той.

Старши треньорът каза, че е разговарял с ръководството на клуба за селекция, да не се чака януарския трансферен прозорец, а да се потърсят възможности преди това за привличането на нови футболисти за подсилване на отбора, преди да е станало късно. Затова се търсят свободни агенти, но точно за определени постове.

Срещата Пирин - Литекс утре е с начален час 17:30. От днес на касата в административната сграда на стадиона върви предварителна продажба на билети за мача, а в петък касите на главния вход ще бъдат отворени в 14:30, съобщиха от клуба.

Още от БГ Футбол

Виж всички