Ако Славия подгони Европа, няма да е толкова силен гост

Ако Славия подгони Европа, няма да е толкова силен гост
Няма нищо случайно в добрата серия на Славия като гост. Разбира се, че с основна заслуга към нея е старши треньорът Иван Колев. Обикновено, като се случват хубави неща, се изтъква ролята на футболистите. Мисля, че сега е задължително да отчетем свършената работа и от треньора.

За мен сред най-основните причини за победи извън София е това, че футболистите играят освободено. Ако тръгнат да гонят някакви цели и по-специално класиране в Европа, това ще се промени. Тогава ще дойде напрежението, а играта и резултатите може да не са толкова добри. Според мен и някои от отборите не взеха насериозно Славия и подцениха мачовете. Има и мнения, че на чужд терен на отбора му е по-лесно, защото контраатакува успешно. Макар че за мен нямат чак толкова много бързи футболисти, които са необходими в такива ситуации. А вкъщи, като трябва да гради играта, е по-тежко.

Със сигурност за добрите игри навън помага от всичко от изброено по-горе. Друг фактор за добрите игри на отбора за мен е, че се стабилизираха в защита с привличането на Живко Атанасов. С Пламен Крачунов са добра двойка. Имат и качествени млади играчи като Владимир Семерджиев и Янис Карабельов. Семерджиев тръгна добре, след това малко снижи формата, но мисля, че има бъдеще. Карабельов също за мен се представя добре.

Едно време, докато играех аз, беше по-трудно да направим толкова дълга успешна серия като гост. Тогава на някои стадиони обстановката беше много враждебна. Сега, като са празни, няма и кой да нахули, няма кой да те стресне. Отделно от това доста отбори играеха много твърдо, особено на собствен терен. Затова не сме успявали да направим такава поредица успешни мачове извън София.

Андрей Желязков за вестник "Тема спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти