Онова клише, че капачка бърбън в кафето сутрин е идеално се оказва наистина кофти идея.
"Най-лошото време за консумация на алкохол е рано сутрин", споделя д-р Хенри Скофийлд от университета в Скрантън. "Уинстън Чърчил е казал, че все някъде в настоящия момент е минало 5 следобяд и съответно може да се консумира алкохол. Той обаче явно не е знаел, че сутрин организмът и особено черният дроб са особено уязвими към негативните качества на алкохола", пояснява специалистът.
Консумацията на какъвто и да било алкохол преди 14 ч. била крайно непрепоръчителна, категорични са учените. Именно тогава алкохолът имал най-негативно влияние спрямо организма.
"Ако имате навика да изтрезнявате с бира-две сутрин, моментално преосмислете този метод и изберете нещо друго", категоричен е д-р Скофийлд.