Петев: Трябва да променим две неща, за да спечелим (видео)

Петев: Трябва да променим две неща, за да спечелим (видео)

Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев демонстрира оптимизъм в навечерието на решителната евроквалификация с Малта. Той сподели, че въпреки тежката загуба от Турция (0:4), футболистите се готвят с настроение и са убедени, че ще спечелят трите точки.

"Настроението е добро. Дали ще има промени, ще се види утре - все пак имаме още една тренировка. Не искам да избързваме. Георги Миланов е добре, но утре ще видим дали да ще играе", каза Петев.

"Нямам притеснение след загубата с Турция и очаквам да играем добре, като единственото, което ме интересува са трите точки. Има малко умора, но така е и за противника. Утре трябва да сме мобилизирани и да спечелим двубоя. Трябва да променим две неще. Първо ситуациите пред противниковата врата да ги реализираме. Второ да намалим ситуациите пред нашата, защото допуснахме леки голове. Сигурен съм, че сме си взели поука от двубоя в Истанбул и ще сме още по-внимателни и концентрирани и пред нашата и пред противниковата врата", сподели селекционерът.

"Кое ми дава самочувствие преди мача, въпреки равенството с Малта в София? Играта от мача с Италия ще се повтори и утре, сигурен съм, без да подценявам противника. Вярвам и именно това ми дава оптивизъм, а на нас ни трябват само трите точки и сме длъжни да се представим подобаващо.
Нямам представа как ще играе Малта и не вярвам да изневери на стила си от последните години. Ние трябва да сме по-добри и да спечелим. Относно това дали ще играме с двама нападатели - ще видите утре", завърши Петев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти