Божков с два варианта за дълговете на ЦСКА

Божков с два варианта за дълговете на ЦСКА

Два варианта на оздравяване готвят в лагера на Васил Божков, ако кредиторите гласуват доверие на неговия план. Разбира се, те са съобразени с размера на дълговете, за които яснота ще има около 17 май. Утре е последното заседание на съда по темата, официално съобщение за приетите и неприетите претенции на кредиторите се очаква след около седмица.

Реалистичен вариант е дълговете на ЦСКА да се окажат около 16-17 милиона лева. Има вероятност обаче да бъдат и по-високи и в лагера на Васил Божков са готови и за по-лоши новини. Те обаче не биха се отказали и при по-високи борчове.

Основното финансиране на стадиона също е пазено в тайна засега. Предполага се, че 10 милиона долара ще дойдат като грант по линия на ФИФА. Останалите са договорени с чуждестранен инвеститор. Той обаче не е сред споменаваните досега имена. От "ЦСКА Завинаги" бяха влезли преди в контакти с норвежки държавен фонд, който участва в подобни проекти срещу собственост и изключително ниски лихви. Пак сдружението на Сашо Чакмаков беше готово да докара и мениджърите на "Амстердам Арена". Те също искаха да проучат възможността за инвестиции в "Армията" и Панчарево. Те обаче бяха отпратени от Александър Томов с мотива, че не му трябва помощ за базата.

"Всичко като проекти и разговори сме готови да го предоставим на Васил Божков и екипа му, но засега не сме били търсени. Явно става дума за трети инвеститор, който не ни е известен", не скриха от "ЦСКА Завинаги".

"7 дни спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти