Берое чака "Да" от Ювентус, Динамо (Киев) или Аустрия

Берое чака "Да" от Ювентус, Динамо (Киев) или Аустрия

Бившият капитан на Берое и настоящ маркетинг директор в клуба Ваня Джаферович разкри пред sportal.bg имената на част от клубовете, с които заралии планират бенефисен мач в средата на годината, когато тимът ще отпразнува официално своя вековен юбилей.

"Кулминацията на празника ще е в края на май или началото на юни. Вече сме готови с юбилейния екип, след Нова година ще представим и различна емблема. Подготвят се множество концерти, филмът за Берое е почти готов, книгата се дописва.Планираме и един голям бенефисен мач с някой от големите исторически съперници на Берое на европейската сцена. Изпратени са запитвания до администрациите на Ювентус, Аустрия Виена, Динамо Киев и други тимове и сега очакваме отговори. Работата е наистина много, но се надявам времето да ни стигне и да подготвим празника", каза Джаферович, който наскоро стигна до финала на "Биг Брадър".

Той коментира и целите пред тима през настоящата кампания. "Като цяло целта пред тима е да запази позициите си от миналия сезон. Тогава завършихме втори. Ще сме доволни да защитим сребърните си медали, а защо не и нещо повече?", каза Джаферович. Той изрази мнение, че едно евентуално отстраняване на Литекс от "А" група би се отразило пагубно на футбола ни като цяло.

"Аз бях все още в "Биг Брадър" и не съм запознат с конкретния мач и положенията, които се оспорват от тима от Ловеч, но това, което мога да кажа в генерален план е, че случилото се е лошо за футбола. За Берое отсъствието на тим от класата на Литекс също не е добра новина, тъй като ние искаме нашиге футболисти да трупат опит и самочувствие именно срещу отбори от такава класа, а не срещу живуркащи тимове, излизащи с нагласата да не загубят, чийто имена ще пропусна, за да не обидя някого. За мен това е много лошо събитие, както беше и изхвърлянето на ЦСКА и Литекс. Лично аз искам искам отново да видя "А" група с ЦСКА, Локо и Литекс", коментира Джаферович. Според него подобно развитие на нещата в Берое е невъзможно, но човек никога не знае.

"Берое мина през своите трудни моменти с достойнство и чест. Знаете, че изпитвахме затруднения при Николай Банев, но ги преодоляхме. Цяла Стара Загора застана зад Берое тогава и показа, че наистина клубът е кауза за града. Спокоен съм за Берое с такива верни привърженици", завърши бившият капитан на заралии.

Снимка: beroe.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички