Един от най-великите голмайстори на Реал Мадрид откри уникално за България спортно училище (видео)

Един от най-великите голмайстори на Реал Мадрид откри уникално за България спортно училище (видео)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното откриване на първото в България спортно училище за социална интеграция във Видин. Проектът е част от инициативата на Фондация "Реал Мадрид" за създаването на спортни училища и школи със социална насоченост за деца в неравностойно положение.

На официалното откриване присъстваха още министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Испания у нас Хосе Луис Тапия, кметът на Видин инж. Огнян Ценков, легендата на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо, председателят на УС на "Минстрой холдинг" Николай Вълканов, народни представители и общински съветници.

"Много футболни грандове правят кампове и школи в страната ни, но футболът не е само велика игра, той е огромен социален проект. Това, което прави Реал Мадрид като една от институциите в съвременното общество, е, че е осъзнал и приел за своя кауза, че спортът трябва да е достъпен за всички независимо от социалния им статус“, каза на откриването министър Кралев.

Основната цел на спортното училище е успешното интегриране и изграждане на полезни и здравословни навици чрез спорт на рисковите групи деца. Фондация "Реал Мадрид" изгражда тези школи с помощта на местни партньори и организации, като осигурява обучение на треньорите за работа с деца и осигурява учебни материали.

Партньор на инициативата за България е Фондация „Приятели на спорта“, а проектът се осъществява с подкрепата на "Минстрой холдинг". Към този момент в школата се обучават 90 деца, като постепенно ще се достигне крайната бройка от 180 деца.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти