Тръст "Синя България" сезира ФИФА и УЕФА за Първа лига, писа до редица спортни редакции

Тръст "Синя България" сезира ФИФА и УЕФА за Първа лига, писа до редица спортни редакции

Привърженици на Левски изпратиха сигнал до Международната футболна асоциация (ФИФА) и Европейската футболна асоциация (УЕФА) относно организирането на новата Първа професионална лига (ППЛ). Феновете и Тръст "Синя България" организираха съвместна работна група, която успя в кратък срок да събере "множество факти и доказателства за нередности", а те бяха синтезирани и преведени в документ в размер от 26 страници и бяха изпратени не само до двата ръководни органа, но и до редица водещи спортни издания.

"Още след като стана ясен окончателният формат на новата Първа професионална лига, Тръст "Синя България" изрази категоричната си позиция срещу неморалните и незаконосъобразни, според нас, промени в българското футболно първенство. Основателното недоволство сред левскарската общност, включително сред членовете на Тръста, затвърди решимостта ни да предприемем всички възможни действия за сезиране на съответните органи на ФИФА и УЕФА, както и футболната общественост", казаха за БТА членове на работната група, изготвила писмата.

"Алармирани бяха и над 50 водещи чуждестранни медии и журналистии, работещи в областта на спорта и футбола, като те също получиха подробна информация за методите около "преструктурирането" на първенството", добавят те.
Феновете на Левски и Марибор по време на двубояПрипомняме, че в началото на месеца, по време на Управителния съвет на сдружението на привържениците на Левски, бяха разгледани четири точки:

1. Предприемане на мерки, спрямо незаконно създадената нова футболна лига
2. Избор на заместник председатели
3. График на пътуванията на УС
4. Правилник за работа на УС

"По точка първа, гост на заседанието беше адвокат Момчил Лазаров, който изложи възможностите на сдружението към момента. Беше решено г-н Лазаров да представлява сдружението и да изготви жалба, чрез която да бъдат алармирани ФИФА и УЕФА за явното погазване на законите при създаването на новата футболна лига.

По точка втора, Димитър Костадинов и Антони Джамбазов бяха избрани за заместник-председатели на тръст "Синя България".

По точка трета, беше решено да се проведе Управителен съвет на "Синя България" съвместно с всички регионалния координатори на сдружението. Заседанието ще се проведе на 21.07.2016 година преди домакинският мач с Марибор.

По точка четвърта, Тодор Тодоров е изготвил правилник, който ще бъде разгледан до следващото редовно заседание на УС и приет".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти