Светът е виждал много промени през последните 150 години. И, да - промяната често е смятана за нещо хубаво, но е важно да обърнем внимание и на нещата, които се запазват непроменени с времето. Нещата, които не се нуждаят от подобрения или по нови версии, защото са съвършени такива, каквито първоначално са било създадени. В дестилерията на Jack Daniel's знаят, че не е лесно такива неща да се запазят непокътнати. Че трябва да има неща, на които можеш да разчиташ.
Няма съмнение, че Jack Daniel's е напълно в крак с времето, но някои неща просто трябва да останат същите: знаковата квадратна бутилка, черният етикет с конкретния надпис, дори пещерният извор, който се използва за направата на уискито и който е открит от самия Джак.
Приготвянето на Jack Daniel’s започва още от прецизната селекция на висококачествена царевица, ръж и ечемичен малц. След това се добавя чиста вода от варовиковия извор, открит преди години от самия Джак, за да се получи смес, наречена "sour mash". Това е част от тайната: уискито се прави по специална технология на ферментиране “sour mash process”, при който част от кашата от предната партида се използва за създаването на следващата. След дестилацията Jack Daniel’s се процежда бавно, капка по капка, през триметров пласт дървени въглища от сладък клен. Точно тази част от процеса превръща Jack Daniel’s в нещо различно от познатия бърбън и добавя онзи специфичен аромат и вкус, характерен единствено за Tennessee Whiskey. Финалната част от епопеята е отлежаването на получения проект в нови, специално обгорени бъчви от бял дъб.
На 2 юли започва крайно интересната игра на любимата марка, която включва търсене на знаковата бъчва на територията на София. А това може да донесе изключителни награди от легендарната марка. Повече за това можеш да научиш на страницата на Jack Daniel's във Facebook.