Тихомир Иванов: Мисля за медал на Европейското

Тихомир Иванов: Мисля за медал на Европейското

Тихомир Иванов спечели републиканската титла на България в скока на височина при мъжете с постижение от 2.29 м днес и така покри олимпийския норматив за Игрите в Рио де Жанейро през август. Талантът от Плевен ще запише дебютното си участие на форум под петте преплетени кръга.

"Най-накрая успях, но не очаквах да покрия норматива днес. В началото на състезанието беше много топло - загряващите ми опити бяха много зле и това ме наведе на мисълта, че днес няма да се получи добър резултат. В крайна сметка успях да се събудя и да реализирам възможностите си за момента", каза възпитаникът на Георги Гетов в специално интервю за Sportal.bg.
	Държавно индивидуално първенство по лека атлетика за мъже и жени 
"Още не осъзнавам напълно, че съм покрил олимпийския норматив, но като цяло подготовката ни беше насочена именно натам и вече е реалност. Трябва само да отпътуваме", добави младокът.

Той коментира и колебливите си изяви през миналата година: "Получи се лек спад в резултите ми през миналата година, защото имах травма, която не успях да излекувам до началото на летния сезон. Не се извинявам с това, че бях контузен, просто не се получи. Сега съм здрав и тренировъчният ми резултат е горе-долу сходен с този, който реализирах днес, очаквам да скачам и малко над днешния резултат."
	Държавно индивидуално първенство по лека атлетика за мъже и жени 
Иванов гледа смело и към Европейското първенство в Амстердам в началото на юли и е убеден, че може да се представи много силно в Холандия: "Преди две години участвах на първото си европейско за мъже и се класирах за финал без проблем. Сега имам достатъчно натрупан опит и знам, че единственото, което трябва да направя, са сполучливи опити на квалификацията и ще участвам на финал. Отивам за финал. Даже вчера говорих с тренера (б.а. Георги Гетов) и му казах, че мога да скачам за медали. Толкова сигурен се чувствам в себе си, че ме навяват мисли за медал."
	Държавно индивидуално първенство по лека атлетика за мъже и жени 
"Днес показах, че съм устойчив психически. Успях да реализирам от трети опит резултата, който гоним вече трето състезание", допълни Иванов.

Снимки: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от втория ден на националния шампионат за мъже и жени!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти