Проектът "СпортИграция" цели да помогне на бежанците

Проектът "СпортИграция" цели да помогне на бежанците

Днес, 13 юни 2016, от 11:30 часа в Пресклуб „България” се проведе пресконференция на „Асоциация за развитие на българския спорт” (АРБС), която обобщи дейностите по проект "СпортИграция". На събитието бяха представени инструменти за интеграция чрез спорт, които спортни специалисти могат да използват в ежедневната си практика, както и пакет мерки, които ще бъдат изпратени до национални и европейски институции с цел да бъдат приложени като реални политики в България и Европа.

Целта на АРБС с този проект е да повлияе и инициира иновация в политиките за интеграция на бежанците чрез спорт, с акцент на младежите сред тази група. Като резултат, проектът ще излъчи списък с мерки, създадени от младежите по време на събитието, които да бъдат предоставени на взимащите решения, за да могат да бъдат приложени на практика.

Проектът “СпортИграция” се осъществява с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси и е финансиран по програма „Еразъм+” на Европейската комисия, ключова дейност 3 – „Подкрепа за реформиране на политиките”. Повече за дейността на асоциацията, както и за проекта “СпортИграция”, вижте тук.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти