Не само канадците са луди по бекона. По света се произвеждат ужасно много продукти с аромата и/или вкуса на специфичното месце: парфюми, пасти за зъби, дъвки, сладолед и какво ли още не. Едва ли не, беконът си е смятан за една от най-мъжките храни.
Точно на това мнение вероятно е и Мат Стоуни, който участва в международни състезания по надяждане. Преди броени дни Мат е участвал в първото надяждане с бекон, организирано от Major League Eaters, и дори записал нов рекорд на името си - 182 парчета бекон, което е малко под 3 килограма, които е успял да погълне за 5 минути.
Интересен е методът, който бекономаниакът използва за скоростното си хранене - той взима много на брой тънко нарязани парчета, смачква ги на топка и ги преглъща с вода, без да дъвче.
Това напомня за друг заслужил майстор на "спорта" - Такеру Кобаяши, който обаче предпочита дисциплината с хотдога. Техниката на Такеру е да сгъне на две кренвирша и да го преглътне с вода, а хляба да потопи във вода и да направи на топка, преди да го изяде. Последното надяждане, което печели, обаче е с такоси - на 1 септември 2014 година Кобаяши поставя нов световен рекорд в състезанието Gringo Bandito Taco Challenge като успява да изгълта 130 такоса за 10 минути.
Не се пробвай вкъщи да подобриш рекордите им - и двамата използват специална техника за разширяване на корема. Пък и няма пред кого чак пък толкова да се похвалиш с лакомията. И има шанс да ти стане лошо, а надали от Бърза помощ ще се зарадват, когато им звъннеш, че си преял.