Може би в понеделник не е най-подходящият ден да се готвиш за сериозно алкохолоползване. Но понеделник е "малка сряда", сряда е "малък петък", а петък си е петък и трябва да си говот. Има някои неписани правила за посещението и престоя ти в нормалните барове. Повечето вероятно ги знаеш, но сме длъжни да ти ги припомним, а може да се окаже, че и ще научиш нещо ново.
Не е нужно да влизаш в бара като каубой и да се оглеждаш, заплашително захапал кибритена клечка. Да, има пичове, които пият няколко бири и моментално решават, че тярбва да се сбият с някого. Самоотбраната е едно, ама не е особено нужно да показваш колко си велик, кат чупиш бутилки и изобщо скофтваш настроението на посетителите и персонала. Номерът в края на краищата е да си прекараш добре, нали така?
Никога, ама никога не "затапвай" с бира. Ужасно много хора обичат да го правят - в края на алкохолната вечер да ударят по една биричка - а на сутринта проклинат себе си, света и всички околни. Ако ти се пие още едно - пий, но нека не е бира. Освен ако до сега не си пил бира, разбира се.
Във връзка с горното, не смесвай алкохоли. Особено фатално е, ако пиеш водка/уиски/джин и минеш на бира. Или пък ако си започнал с вино, а после да започнеш със спиртните напитки.
Внимавай кои жени заглеждаш и заговаряш. Ясно е, че след третото голямо ставаш по-смел и приказлив, но може да се окаже, че точно тя чака гаджето си, който също е станал смел, плюс трима-четирима негови приятели, също смели, които няма да имат нищо против да импровизират съвсем смело върху лицето ти. Особено ако си сам. Това, разбира се, не значи да седиш като настъпен охлюв и да не правиш никакви опити с дамите в бара. Просто наблюдавай внимателно и ще усетиш къде и далид а се пробваш. А и да сгрешиш, няма особено какво да загубиш.
Пий вода, докато се алкохолизираш. Точно така, не на сутринта. Това значително ще облекчи състоянието ти на следващия ден. И абсолютно избягвай газираните напитки. Знаем колко много класически комбинации включват сода и Cola, но ако си решил да си правиш сериозен маратон, а не да пиеш две и да се прибираш, забрави за тях. Газираното допълнително ще ти тормози стомаха, а захарта в повечето бълбукащи безалкохолни има много общо с главоболието след 10-ина часа.
Ядки. Яж ядки. В много барове редовно ти слагат една малка купичка с ядки, но ако трябва, поръчай си още. Т.нар. "мезене" ти помага да не се напиеш прекалено бързо, а и върви много добре с определени алкохоли. Някой следващ път ще разкажем по-подробно за какво питие какви ядки вървят най-добре.
Във всяка компания има по някой, който в определен етап от вечерта решава неколкократно да черпи всички с шотове текила. Колко готино, нали? На сутринта няма да мислиш така. Именно текилата може сериозно да провали "сметката" ти за вечерта - знаеш колко пиеш по принцип, но 1-2 шота по средата на цялото изпълнение наистина могат толкова да влошат нещата, че направо да ги вкарат в графа "онази ужасна вечер".
Няма особен смисъл да се пробваш на барманката - чува всяка вечер много и различни "свалячески" реплики и ѝ е писнало от заучени фрази и отчаяни опити. Ако чак пък толкова си решил да е тя, дръж се нормално, а не с клишета, които си чул от сериалите.
Наистина си знай мярката. Няма нищо лошо в това да прекалиш, случва се редовно, но ако ще го правиш нека не е защото не си пресметнал добре бройката на изпитите уискита например. Ако знаеш, че след Х питиета на следващата сутрин ще си окей, пробвай да мислиш преди всяко +1. Знаем, че точно тогава не ти е до мислене, ама се налага, ако искаш да не прекараш следващия ден в незавидно състояние. особено ако пък си на работа!