Сандвичите са категорично една от най-мъжките храни. Ето защо не е никак лоша идея да разгледаме кои именно са задължителните (или поне препоръчителни) съставки, които очакваме да открием в идеалния хамбургер. А ще се съсредоточим върху класическия телешки бургер, който е фаворит в екипа.
Телешко
Не стек, а кюфте. Трябва да е леко (rare) или средно запечено (medium rare), а не сготвено идеално (well done) - кулинарите твърдят, че съвършеният телешки бургер трябва да е с месо, което да е абсолютно розово в средата, защото така било по-сочно и вкусът не се губел в прекалената топлинна обработка.
Бекон
Класиката е в хрупкавия бекон да е увито телешкото кюфте. Това добавя необходимата "тежест" на бургера и значително увеличава хранителната му стойност. И, разбира се, е ужасно вкусно.
Чедър
Разтопеното дебело парче хубав чедър добавя онази плътност на телешкия бургер, която го прави наистина специален. И този ефект не може да се постигне ако вместо чедър сложим гауда, бри или ементал, това е сигурно.
Халапеньо
Този елемент е спорен, но много кулинари и хамбурголози (извинявай за смешния неологизъм) са категорични, че нарязаните на дребно люти чушлета добавят онзи авантюристичен дух при посягането към всеки истински качествен бургер.
Домат
Добавя онова сочно усещане при всяка хапка. И все пак доматът трябва да е нарязан на тънки шайби и да осолен - чедърът е предостатъчен.
Кисели краставички
Свежест, която е задължителна при иначе сериозната комбинация телешко + бекон.
Червен лук
... и най-добре да е карамелизиран, за да е абсолютно класическо.
Маруля/айсберг
Задължителното зелено листче, което добавя необходимата доза свежест в иначе доста хранителния бургер.
Сосове
Тук варианти може да има много и разнообразни. Ние ще препоръчаме най-базовите и задължителни: кетчуп, майонеза, горчица, но и сос уорчестър, а ако чушките халапеньо не са ти достатъчни - и сос табаско. Тази вкусова амалгама със сигурност ще задоволи и най-капризните небца. А и винаги можеш да добавиш още сосове по свой вкус.