Младите български олимпийци заминаха за Европейския фестивал в Ерзурум

Младите български олимпийци заминаха за Европейския фестивал в Ерзурум

Българските участници в Европейския младежкия олимпийски фестивал отпътуваха днес за турския зимен център Ерзурум. Там в продължение на седмица ще се състои 13-ото издание на форума, в който ще участват 19 наши млади спортни таланти, съобщава bgolympic.org.

Спортистите и треньорите от българската делегация заминаха рано тази сутрин с полет през Истанбул. Сред тях бе и една от легендите на българския спорт Евгения Раданова, която води тримата ни представители в шорттрека.

"От името на президента на БОК Стефка Костадинова ви пожелавам успехи, здраве и вълнуващи срещи с вашите връстници по време на състезанията в Ерзурум. Знайте, че повечето от българските спортни звезди записаха своите първи международни изяви точно на европейските младежки олимпийски фестивали. Пример е пътуващата с вас Евгения Раданова, която също започна своя изключително успешен път от подобни състезания, за да достигне до олимпийските отличия. Вие сте бъдещето на българския спорт в зимните дисциплини и дано този фестивал се превърне в първата ви успешна крачка към големия спорт", каза в обръщението си към младите ни олимпийци Румяна Динева от БОК.

Нашите представители бяха изпратени с пожелания "На добър път" и от Александър Стойчев и Руслан Цанков от VIVACOM, компанията партньор и спонсор на БОК връчи на изпроводяк на всеки от делегацията ни по един пауър банк(външна батерия за мобилни телефони и таблети).

Последваха общи снимки за спомен с българския трикольор, прегръдки, пожелания от близки и роднини, интервюта за медиите, както и традиционните вече селфита. Състезателите и техните треньори събраха погледите на изпращачите на аерогарата със стилните си екипи, произведени от фирмата "Цинер". Компанията обличаше българката делегация и на Олимпиадата във Ванкувър 2010.

Дисциплините, в които ще стартират нашите представители са 6: ски-бягане, ски-скок, ски алпийски дисциплини, сноуборд, шорттрек и фигурно пързаляне. Откриването на фестивала е утре, 12 февруари, а първите ни участници ще стартират в понеделник. Състезанията ще продължат до 18 януари. Пълният списък на нашата делегация можете да намерите в сайта на БОК bgolympic.org.

Българският младежки олимпийски тим има специална Facebook страница Bulgarian Youth Olympic Team.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти