Почина собственикът на Детройт Ред Уингс

Почина собственикът на Детройт Ред Уингс

Собственикът на клуба от НХЛ Детройт Ред Уингс - Майк Илич е починал на 87-годишна възраст късно снощи, съобщиха от клуба след обаждане от роднините му. Илич е основал през 1959-а година малка пицария на име Литъл Сийзърс Пица, която по-късно успява да развие до нивото на международна верига. Негова собственост е Олимпия Ентъртейнмънт, която пък притежава Фокс Тиътър и бейзболния клуб Детройт Тайгърс. Компанията му се занимава и с управлението на редица имоти, в това число и на спортната зала Джо Луис Арена. Чистите активи на бизнесмена към момента се оценявмат на 2,7 милиарда долара, а общите приходи на компаниите му на около 21,5 милиарда долара.

"Моят баща беше истински лидер и даваше тон в работата, в семейството. Смятам, че той оказа много позитивно влияние върху обществото, върху спорта. Винаги беше щедър към хората, обясни синът му Кристофър Илич.

На юношеско ниво самият Майк Илич е бил хокеист и това обяснява голямата му любов - Детройт Ред Уингс. Той спира кариерата си на леда заради травма на коляното, а от 1982-а година притежава отбора. По време на неговото управление Червените криле шест пъти са играли финал за Купата Стенли, която са печелили четири пъти.

Още от Зимни спортове

Виж всички