Гледай на живо

Кръстаич с три промени за сблъсъка със Северна Македония - на живо със стартовите състави и включване от Скопие

Забавлението е ключът към успеха на Кевин Майер

Забавлението е ключът към успеха на Кевин Майер

Световният шампион в десетобоя от Лондон 2017 Кевин Майер се опитва да избегне напрежението преди участието си на планетарния форум по лека атлетика в зала в Бирмингам, който започва днес и ще продължи до неделя. 26-годишният французин се надява да стигне до златния медал в седмобоя, но все пак се изказа предпазливо.  

“Чувствах повече напрежение в Лондон, тъй като бях определян като фаворит. И тогава осъзнах, че ключът е просто да се забавлявам и да се наслаждавам на всяка дисциплина. Така че сега не мисля за напрежението като цяло.

Всеки ме смята за фаворит в момента, но за мен това не е състезание. Ако знаехме предварително кой ще спечели, това нямаше да е състезание. Никога не мисля, че съм спечелил преди състезанието. Просто оставям хората да говорят и когато всички сме на стартовата линия, приемам, че сме на едно и също ниво. Смятам да се представя добре, трябва да се представя както го правех като млад атлет - просто да отида и да се наслаждавам.

Знам, че работих наистина здраво, за да стана световен шампион. Нормално е хората да очакват от мен повече сега, а и аз съм перфекционист. Очаквам само най-доброто от себе си”, каза Майер преди участието си в Бирмингам.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти