Велбъжд поиска допълнителна субсидия от общината

Велбъжд поиска допълнителна субсидия от общината

ФК Велбъжд е отправил нова молба за финансово подпомагане до Община Кюстендил, която ще се разгледа на сесията на ОС на 30 август. На предишното си заседание, съветниците подкрепиха докладна за отпускане на 22 324 лв. за участие в първенствата и турнирите на БФС, през сезон 2018/ 2019 г.

Изпълнителният директор на клуба Андрей Радев е входирал молба за увеличаване на помощта до 57 200 лв. годишно, за времето от 01.08.2018 г. до 30.06.2019 година. Исканата сума е за участието на “Велбъжд” в Трета Югозападна лига, “което е свързано с допълнителни административни разходи - съдийски, съдийски транспорт, линейка, медицинско обслужване, охрана, такси и депозит правоучастие, транспорт за участие по календара”.

В докладна записка от кметът Петър Паунов се предлага на Общински съвет да даде съгласие, Община Кюстендил да предостави  на ФК “Велбъжд” допълнителна финансова помощ, в размер на 34 876 лв.

Андрей Радев посочва, че към датата на депозиране на предходната молба, клубът не е имал информация, че ще има възможност да участва в допълнителен бараж за попълване състава на Трета Югозападна лига. Баражът, който “Велбъжд” спечели се игра на 26 юли, денят, в който Общинския съвет заседава през юли и прие да подкрепи детско- юношеската школа на клуба.

Футболният клуб иска месечна субсидия от 5 200 лв

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти