Аутори: Не съм притеснен за Лудогорец, и най-големите преминават през такива периоди (видео)

Аутори: Не съм притеснен за Лудогорец, и най-големите преминават през такива периоди (видео)

Главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори говори днес по повод предстоящата среща със Зрински Мостар (Босна и Херцеговина) в турнира Лига Европа. Седемкратните шампиони отпаднаха от Шампионската лига и ще трябва да се опитат да влязат в групите на Лига Европа. Мачът е утре от 20.00 часа на стадион "Лудогорец Арена".

"Винаги очаквам трудности. А мачът може да стане по-малко труден, ако ние си го направим такъв. Това, което искам от отбора в утрешния мач, е да имаме по-добра ефективност и да сме по-концентрирани в завършващата фаза. Но искам да дам последния мач. Като ниво на футбола, ние играхме доста добре. Беше доста интересен мач, създадохме доста възможности от ляво, от дясно, атаки през центъра, корнери. Също така пропуснахме и дузпа. Като начин на игра, на мен ми допадна как играха. Това, което трябва да направим, е да вкарваме голове.

За съперника в утрешната среща от турнира Лига Европа- босненският Зрински Мостар, Аутори каза същото, каквото и за предишните две препятствия в Европа: "Ние сме направили анализ на техния отбор, както и те предполагам, че са направили анализ на нашия отбор. Знам, че разполагат с добри офанзивни играчи, създават добри офанзивни идеи. Също така са и много добър отбор. В защитен план съм видял, че имат малък проблем, а и всички се притесняват от защитата- това е нещо нормално.

След това беше помолен да коментира психологическото състояние на тима: "Няма криза, няма притеснения в отбора. Както вече казах, напарвихме и анализ на последния мач. В него физически бяхме много добре, поддържахме много висок интензитет. Относно психологическото състояние на играчите, аз винаги съм казвал, че който не е силен ментално, трябва да се откаже от футбола. Няма значение дали има победи или загуби. Това го има във футбола. Трябва просто да покажем една добра игра, да спечелим и да покажем, че знаем колко е дълъг пътят, не е само един мач.

Ние сме тук, за да надграждаме нивото. Момчетата не са се насители на победи. Това, което трябва да се знае е, че шампион не се става след 2-3 мача. Шампион се става след един цял сезон. И трябва да знаем разликата между успех и престиж. Успехът е нещо, което днес го има, а на следващия ден може и да го няма. Престижът е нещо, което е завинаги. То трябва да се поддържа. Тези играчи са престижни играчи, заради всичко, което са постигнали през изминалите години. Но както всички в света, не са имунизирани срещу такива моменти, каквито се случиха сега.

Големият победител знае как да преодолее трудните моменти. И това е нашето предизвикателство в следващите мачове.

Да, всички в отбора днес знаят колко е важен този мач, който ни предстои. Но в предишната среща показахме добър интензитет, много възможности и въпреки това загубихме. Трябва да бъдем ефективни и това трябва да разберат. И също така казах на играчите, че ще направим по-лоши мачове от последния, ще създадем по-малко положения, но ще вкараме един гол повече от противника и ще спечелим с този гол.

И това, че нашите играчи достигнаха такъв висок интензитет на последния мач, това показа колко добре са подготвени физически и как са здравословно", каза бразилецът.

Аутуори отново даде пример с Крусейдърс и заяви, че отборът работи достатъчно на тренировките върху реализацията на положенията. Ако не било така, те нямало как да вкарат 7 гола на аматьорите от Северна Ирландия.

"Във въпросния мач ние вкарахме доста голове и затова има такива големи очаквания към нас", каза още Аутуори. "Ако погледнем световния футбол, най-големите голмайстори, всички те минават през периоди, в които не вкарват голове. И винаги има коментари, кога ще започнеш да вкарваш!? Но головете се връщат в един момент абсолютно естествено. Нашите играчи вече са доказвали, че могат, така че очаквам да се върне естествената им форма.

Индивидуалната работа при нас е много важна, защото всеки футболист има нужда от различни неща. Като отбор ние винаги имаме колективна стратегия, но и всеки от нашите футболисти има индивидуална стратегия и трябва да си я следва. Както видяхте на последния мач, отборът на Локомотив игра много затворено, но нашият отбор създаде много положения. Но ние с много движение създадохме положения и пространства. И това се случи. Това, което ни липсваше, е последният пас и ефективността. И като се обърна искам да видя тези добри играчи да покажат отново ефективност", завърши Аутори.

Още от БГ Футбол

Виж всички