Габриела Петрова: Играх на сигурно

Габриела Петрова: Играх на сигурно

Габриела Петрва се класира за финала в тройния скок на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин, след като още в първия опит се справи с квалификационната норма от 14.05 метра. Състезанието се забави около 20 минути още преди българките да са направили първите си опити заради технически проблеми с измервателната уредба.

“Това беше целта – да стане в първия опит. Играх го много на сигурно. Даже и в бягането бях предпазлива, защото не м исе искаше в тази жега да оставам за втори и трети опит. Видяхте, че се получи някакъв проблем уредбата. 20 минути чакане на слънце не се отразява много добре, но мисля, че за днес се справих добре. В петък започваме съвсем различно състезание – наново. Ще се опитам да изцедя всичко от себе си. Всичко ми харесва – знаменит Олимпийски стадион, пистата е много хубава, за скокове е много добра. Надявам се в петък да съумея да направя едно хубаво състезание. Ще направя всичко възможно във финала, много искам да се случат нещата и да се реализирам", каза Петрова след квалификацията. 

 

Тя обаче отново загуби повече от 20 сантиметра в разбега, но сподели, че днес това не е било фатално: "Днес даже и да съм ги загубила, не е толкова фатално, след като нормата е покрита. Ще коментираме всичко, ще опитам да го прекарам през главата си хиляди пъти, докато дойде петък и ще се опитам да го направя както трябва. Ще се боря за най-доброто, а каквото дойде.“

Финалът е в петък в 21:07 часа българско време.  

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин   

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти