Евромедалист отложи парти за рожден ден заради финал

Евромедалист отложи парти за рожден ден заради финал

Един от големите щастливци на Олимпийския стадион в Берлин тази вечер се казваше Бенсе Халаш. Унгарецът навърши 21 години на 4 август, но трябваше да изчака с партито, тъй като днес участва във финала в хвърлянето на чук на Европейското първенство по лека атлетика. И търпението му се отблагодари. Днес той спечели бронзовия медал и сега спокойно ще може да празнува два повода.

“Това беше перфектният подарък за мен. Нямах шанс да празнувам три дни по-рано, така че мога да го направя сега. Чувството е невероятно. В последните няколко седмици тренирах по-малко от обичайното, но това беше, за да се запазя здрав за този шампионат. Сега имам още няколко състезания, след като се завърна у дома в Унгария, така че ще се опитам да подобря личния си рекорд”, каза веднага сле финала щастливият бронзов медалист.

“Ок съм със сребърния медал. Войчех е мой добър приятел и той беше шампионът днес. Следващата година ще се върна отново на върха. Разбира се, че исках да спечеля, но мисля, че всичко беше ок днес. Липсваше ми малко енергия. Не мисля, че ще празнуваме тези медали заедно, тъй като нямаме търпение да се приберем и да прекараме време със семействата си”, каза след финала на чук сребърният медалист Файдек.

Титлата тази вечер спечели сънародникът му Войчех Новицки с 80.12 м.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Булевард

Виж всички