Хартинг след последния си голям форум: Тази вечер не би могла да бъде по-хубава

Хартинг след последния си голям форум: Тази вечер не би могла да бъде по-хубава

Един голям атлет направи своето последно участие на голям форум във финала в мятането на диск на Европейското първенство в Берлин вчера. Олимпийският, трикратен световен и двукратен европейски шампион Роберт Хартинг не успя да спечели медал на последното си голямо състезание, след като остана шести във финала с 64.33 м. Той обаче вдигна на крака повече от 40 000 на Олимпийския стадион в родината си и дълго след финала продължи да раздава автографи на най-верните си фенове.

 

A post shared by Robert Harting (@derharting) on Aug 9, 2018 at 12:43am PDT

“Опитах да дам всичко от себе си. Това беше прекрасна вечер, не би могла да бъде по-хубава. Благодаря на всички, че бяха тук. Всички атлети са герои за определен период от време, така че аз съм. Това състезание не беше добро за мен. Чувствах се добре, но не успях да го покажа. Ако трябва да съм честен, бях малко под напрежение. Не успях да се насладя на състезанието и подкрепящата публика”, каза ексцентричният германец след състезанието.

Той коментира и как се е чувствал сега и през 2009 г., когато спечели световната титла в Берлин и разкъса потника си в радостта си: “Стадионът е същият. Но аз не съм същият. Характерът ми се промени напълно. Тогава не бях никой и постигнах един голям резултат. Ще направя последното си състезание тук – на Олипийския стадион на ISTAF на 2 септември. След това ще осъзная, че атлетическата ми кариера е приключила. И тогава ще мисля какво идва след атлетиката.“

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти