Миткова: Дойдох с последен резултат, а си тръгвам 20-а, което може би не е толкова зле

Миткова: Дойдох с последен резултат, а си тръгвам 20-а, което може би не е толкова зле

Една от дебютантките в българския отбор на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин Милена Миткова не успя да се класира за финала в скока на дължина, след като постигна 6.29 м в най-добрия си опит и се нареди 20-а. Миткова, която има 6.42 м през сезона и лично постижение от 6.45 м, сподели, че е очаквала малко по-добро представяне от себе си.

“Не съм доволна, разбира се, очаквах повече от себе си. Много исках да скоча личен резултат и знам, че беше в моите възможности, но видяхме, че за всички квалификацията беше тежко състезание. Доста от фаворитките не успяха да се доближат до личните си резултати през сезона, за съжаление и при мен беше същото. Вторият опит беше близко до личното или може би малко повече, но фал. Грешката беше моя, защото като усетих насрещния вятър, дръпнах малко назад и оттам дойде и фалът. На всяко едно състезание трупам опит“, каза Миткова след квалификацията.

Тя говори и за вълненията си около дебюта си на такъв форум: “Усещам, че това наистина е едно голямо първенство. Не мога да кажа, че имаше напрежение при мен, чувствах се комфортно в сектора, просто не ми се получи днес.

Може би не ми достигна да реалиризирам потенциала си това, че цял сезон скачам в шестите опити, а тук бяха само три. Аз не успях да се събера в тези три опита и да покажа най-доброто от себе си. Третият ми опит не се получи технически.“

Миткова все пак допълни, че ще запомни с хубави чувства своя дебют на европейско първенство: “Вървейки насам се пошегувах със себе си, че дойдох тук с последен резултат и си тръгвам 20-а, което може би не е толкова по-зле. Можеше да е и по-добре, ако бях скочила личното си за сезона. Ще запомня дебюта си в Берлин с добри емоции – като успешен край на трудния сезон.“

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

 

 

 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти