Полската дружина разплака Щорл пред фанатизираните германски фенове

Полската дружина разплака Щорл пред фанатизираните германски фенове

Полякът Михал Харатик спечели европейската титла в тласкането на гюле на първенството на Стария континент в Берлин (Германия) в един от най-интересните и оспорвани финали тази вечер. 26-годишният Харатик, който беше втори на континенталния шампионат преди две години в Амстердам, постигна 21.72 метра във втория си опит, с което завоюва златното отличие. Харатик води в европейската ранглиста за сезона с 22.08 м.

Триумфът на полската дружина тази вечер допълни европейският първенец в зала от Белград 2017 и носител на световни и европейски титли при юношите Конрад Буковиецки, който си осигури среброто с 21.66 м. 21-годишният поляк донесе четвъртото отличие на Полша във вторник вечер, след като по-рано днес сънародниците му Войчех Новицки и Павел Файдек заеха първо и второ място във финала в хвърлянето на чук.

Трикратният европейски шампион на открито и двукратен световен Давид Щорл се радваше на изключително сериозна подкрепа от трибуните, но тя се оказа недостатъчна да му донесе златото. Германецът остана трети с 21.41 метра.

Още трима състезатели в този изключителен финал тласнаха гюлето над 21 метра. Чехът Томаш Станек се нареди четвърти с 21.16 м. Александър Лесной, който се състезава под неутрален флаг, завърши пети с 21.04 м. Боб Бертемес подобри националния рекорд на Люксембург и зае шестото място с 21.00 м.

Португалецът с български корени Цанко Арнаудов, който взе бронза в Амстердам 2016, завърши девети с 20.33 м.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти