Дебютантът Иво Балабанов: Това бяха възможностите ми

Дебютантът Иво Балабанов: Това бяха възможностите ми

Един от дебютантите в българския отбор на европейско първенство при мъжете и жените Иво Балабанов завърши 25-и в бягането на 3000 метра стийпълчейз в Берлин, но записа личен рекорд от 8:51:52 минути.

“Доволен съм от бягането. След като починах две седмици, малко загубих от динамиката, която бях натрупал през сезона. Доволен съм от личното постижение, доволен съм от своето първо европейско първенство за мъже. Нямаше какво повече да направя – това бяха възможностите ми, следващия път повече.

Тръпката да бягам на Олимпийския стадион е доста голяма, радвам се, че получих тази възможност да съм сред най-добрите бегачи в стипъла, които съм гледал само по телевизията, а сега даже бягам до тях. Надявам се занапред да имам възможността за повече бягания на големи форуми и по-добри класирания. Това участие ме мотивира. Ще си почина една седмица и ще започна да тренирам за зимата.

Беше по-лесно да бягам тук с компания, а не както на републиканското да водя сам бягането си. По-лесно е, когато има хора, с които да бягаш“, каза след свою дебют Балабанов, който тренира при Йоло Николов.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти