Мавродиева: На финала ще ми е по-спокойно (видео)

Радослава Мавродиева стана първата българска финалистка на Европейското първеннство по лека атлетика в Берлин, след като преодоля квалификациите в тласкането на гюле със 17.87 метра (при квалификаионна норма от 17.20 м) във втория си опит.

За възпитаничката на Валентина Желязкова това ще е четвърти еврофинал на открито след Хелзинки 2012 (шесто място), Цюрих 2014 (дванадесето място) и Амстердам 2016 (пето място). Финалът в дисциплината е утре в 21:09 часа българско време.

 

“Не съм доволна, трябваше от първия опит да се случат нещата, но както на всяка квалификация беше голяма мъка. Идва ми голямо напрежение на тези квалификации, но утре за финала ще ми е по-спокойно. Започнах да се успокоявам вече. Поне пробвах сектора – секторът е хубав, стадионът също, всичко е страхотно. Ще видим утре какво ще стане. Надявам се и тук да направя последен хубав опит и да премина границата от 19 метра. Живот и здраве да се събудим утре и ще видим. Не искам да се ангажирам с конкретни метри и позиции, защото сме хора все пак“, бяха първите думи на сливналийката след класирането за финала.

Тя все пак коментира своите шансове за отличие в Берлин: “Ако не вярвам, какъв е смисълът да тренирам. Не вярвам никой от нас да идва тук с мисълта, че няма да направи нищо. Все пак за това се трудим всички.”

 

Накрая Мавродиева пожела в Берлин да има още български финалисти.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти