Огромен наплив на деца да тренират в ЦСКА 1948, само днес се явиха 170

Огромен наплив на деца да тренират в ЦСКА 1948, само днес се явиха 170

Днес ЦСКА 1948 организира кастинг за школата, на който се явиха 170 деца. Всяко едно от ятх получи фланелка, а тези, които бяха без футболни обувки и екипировка, им беше осигурена. Както е известно, червените са един от много малкото клубове в България, които не взимат такси от децата и не ги карат да си купуват екипировката, която клубът им предлага, а я получават безплатно. Ето какво пишат по този повод от ЦСКА 1948:

"ЦСКА е уникален феномен! Въпреки че мина през чистилището на долните дивизии през последните две години, армейският клуб продължава да е най-обичаният роден клуб. „Червената“ футболна магия няма аналог в България.

170 деца се явиха само на първия ден от кастинга за школата на ЦСКА. Началото бе обявено за 11 сутринта, но най-нетърпеливите щурмуваха комплекс ПЖИ в столичния квартал „Слатина“ още в ранни зори. Да покажат футболните си умения бяха поканени талантите, родени между 2000 и 2008 г.

Много от тях демонстрираха страхотни заложби, а поне 25 ще получат втори шанс да впечатлят треньорите от школата на армейския клуб. Някои от тях дори директно ще се присъединят към армейската школа и ще сбъднат голямата си мечта.

Уменията на талантите бяха оценявани от набитото око на треньорите Мартин Николов (набори 2006-08), Иван Терзийски (2004-05), Лъчезар Дафков (2002-03) и Кирил Метков (2001-02). Скаутите на „червения“ клуб също дебнаха за новия Стоичков и новия Бербатов. Десетки родители стискаха палци на наследниците си и останаха очаровани от организацията на събитието.

А тя бе желязна – по армейски. Децата набързо бяха разделени на отбори според съответната възраст. Стартираха най-малките, които бяха и многобройни. След това дойде ред и на по-големите, които се впуснаха в напечени битки на големия терен на комплекса. Всички получиха като подарък стилни червени фланелки, изработени от ЦСКА специално за събитието. Клубът се беше погрижил дори тези, които нямат екипировка или футболни обувки, да получат всичко необходимо.

Жегата не уплаши талантите – а и за всички бяха осигурени стотици бутилки минерална вода „Бачково“. Да види бъдещите шампиони на живо дойде и треньорският щаб на представителния тим на ЦСКА – Валентин Илиев, Йордан Юруков и Михаил Цоков. Старши-треньорът на армейците веднага оцени уменията на няколко момчета и не отказа нито една от многобройните молби за снимка.

Утре и през следващия уикенд (28 и 29 юли) кастингът продължава, а заявките за участие не спират да валят. Не се колебай – грабни своя шанс да станеш част от школата на най-великия български клуб. Часът и мястото остават непроменени – 11.00 ч., комплекс ПЖИ в София.

Всеки ще получи индивидуално внимание и шанс да се докаже. ЦСКА е клубът, който подкрепя младите български футболисти, а школата ни е без аналог - няма такси, не се искат и пари за екипировка. Напълно безплатно се осигуряват медицинско обслужване, кондиционни и индивидуални тренировки."

снимка: cska1948.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички